Trond Nystad, som forlot Østerrikes landslag etter dopingskandalen nylig, bekrefter at han har søkt jobben som landslagssjef i langrenn etter Vidar Løfshus.

Til VG sier Nystad:

– Jeg har søkt og det er en ære å bli nevnt blant alle de gode kandidatene. Det er en veldig spesiell jobb. Så får vi se. Det skal passe for Skiforbundet, som har nok veldig mange flinke personer å velge mellom, og meg og familien.

Vidar Løfshus kunngjorde før VM på ski at han trekker seg etter årets sesong, og jobben er utlyst med søknadsfrist førstkommende fredag.

Blant andre navn som er aktuelle kandidater er Guri Hetland, Arild Monsen, Eirik Myhr Nossum og Fredrik Aukland.

Både Aukland, Monsen og Myhr Nossum bekreftet i helgen overfor Adresseavisen at de har vært i dialog med langrennssjef Espen Bjervig om stillingen, som er lyst ut og har søknadsfrist 22. mars.

– Jeg har en dialog med skiforbundet om stillingen. Det er en veldig interessant stilling, hvor man har mulighet til å jobbe med et av verdens beste team. Det er klart at det er kjempefristende, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Jeg har snakket med Espen Bjervig. Vi har en god dialog. Jeg tror ikke det blir meg som tar den jobben, sier Monsen.

– Ja, vi har en dialog, spesielt hva stillingen omhandler. Det er helt klart en stilling som jeg potensielt kan tenke meg. Spørsmålet er om det er riktig tidspunkt. Jeg trives veldig godt i den stillingen jeg har, sier Eirik Myhr Nossum.

(NTB/100% Sport)