Moon Jae-in, som overtok som president i mai, kom med forslaget i et møte med FIFA-president Gianni Infantino mandag. Han forklarte at målet er å skape fred i regionen.

Situasjonen mellom landene er blitt mer og mer spent som følge av Nord-Koreas stadige rakettester. Moon ønsker å styrke båndene til naboen i nord og håper idretten kan bidra til dette.

– Hvis nabolandene i Nordøst-Asia, inkludert Nord- og Sør-Korea, kan være vertskap for verdensmesterskapet i fotball sammen, ville det hjulpet til med å skape fred mellom Nord- og Sør-Korea, samt resten av Nordøst-Asia. Jeg håper FIFA-president Gianni Infantino er interessert i dette, sier talsmann Park Su-hyun på vegne av Moon Jae-in, ifølge The Guardian.

Håper Nord-Korea sender et lag til OL i Sør-Korea

Nord-Korea deltok ikke i vinter-OL i Seoul i 1988 og kvalifiserte seg ikke til fotball-VM i Sør-Korea og Japan i 2002. Moons håper likevel at landet vil sende en tropp til OL i sørkoreanske Pyeongchang neste år.

foto
Sør-Koreas president Moon Jae-in håper å kunne arrangere fotball-VM sammen med Nord-Korea i 2030. Her hilser han på FIFA-president Gianni Infantino. Foto: Bae Jae-man / Yonhap/ AP / NTB scanpix

Infantino skal ha lovet at han vil ta opp VM-spørsmålet når han møter Kinas president Xi Jinping senere i uken. Kina skal være interessert i holde VM i 2030, og det er også ventet en fellessøknad fra Uruguay og Argentina.