De tre klubbene er de eneste av de 12 opprinnelige klubbene som ikke formelt har trukket seg ut av avtalen. De ni andre signerte en avtale med UEFA tidligere denne måneden.

I en uttalelse skriver UEFA at det har blitt åpnet disiplinærsaksbehandling mot de tre klubbene «for et potensielt brudd på UEFAs juridiske rammer».

Det er foreløpig ikke kjent hva straffen vil innebære.

I slutten av april gikk FIFA-president Gianni Infantino bestemt ut mot Super League-prosjektet hvor 12 av de største fotballklubbene i verden ønsket å starte en egen utbryterliga.

– Det er min og vår oppgave å beskytte den europeiske sportsmodellen, klubbkonkurranser, landslag. Hvis de velger å gå sine egne veier, må de leve med sitt valg. De er enten inne eller ute. De kan ikke være halvveis inne og halvveis ute, sa Infantino til flere medier, blant annet BBC.

– Vi kan bare på det sterkeste avvise Super League som en «lukket butikk», som bryter med dagens institusjoner. Det er ingen tvil om FIFAs misnøye. Vi gir full støtte til UEFA, uttalte han videre.

Planene om Super League gikk raskt i vasken. Det tok ikke mer enn 48 timer før de fleste av lagene hadde trukket seg etter store protester blant både fans, spillere og politikere.

Flere av klubbene har unnskyldt seg i ettertid. De seks engelske storklubbene Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham trakk seg ut. Det samme gjorde Milan, Inter og Atlético Madrid.

Super League-forslaget førte blant annet til voldsomme protester mot klubbeierne fra Manchester United-fansen. Før seriekampen mot Liverpool i begynnelsen av mai tok fansen seg inn på Old Trafford: