KIL røk i opprykksfinalen mot Sandefjord i fjor høst. Nå nærmer eliteserien seg igjen for klubben med til sammen 18 sesonger på høyeste nivå i Norge.

– Vi trenger en trener som kan dytte oss det siste steget opp. Han vet hva som kreves, sa klubbens sportslige leder, Espen Nystuen, da Mjøndalen-legenden ble hentet i fjor høst.

Etter en treg start har Vegard Hansen levert i nye omgivelser: 11 seire, en uavgjort og bare ett tap på de siste 13 kampene. Kongsvinger topper Obos-ligaen.

– Vi er i veldig god posisjon 12 kamper før slutt. Jeg kunne ikke bedt om mer, sier Kongsvinger-treneren til VG.

Lørdag er opprykksrival Sogndal motstander på Vestlandet. Så kommer to toppkamper på Gjemselund i løpet av bare fem dager : Fredrikstad (23.8) og KFUM Oslo (27.8). Fortsettelsen er mot Hødd (2.9) og Kristiansund (23.9).

– Fem kamper som kan definere sesongen vår, mener Vegard Hansen.

Søndagens oppgjør Fredrikstad-Kristiansund er den andre absolutte toppkampen i Obos-ligaen denne runden. Seks klubber kjemper reelt sett om de to plassene som gir direkte opprykk.

Hansen snakker litt med Lars Gerson ute på Gjemselund stadion. Den 33 år gamle midtstopperen – med 92 landskamper for Luxembourg – er en god samtalepartner for KIL-treneren.

– Gerson har kanskje vært Obos-ligaens beste spiller denne sesongen. Han har vært helt fantastisk for oss, mener Hansen.

SAMTALEPARTNER: Vegard Hansen med KIL-midtstopper Lars Gerson. Foto: Hanna Johre / VG

Andre nøkkelspillere er keeper August Strömberg (31), stopper Fredrik Holmé (22), midtbanespiller Harald Holter (27) og spissene Joacim Holtan (25) og Adem Güven (37).

Vi har vunnet mange kamper fordi vi har en sentrallinje som er erfaren og god, mener treneren.

Güven har også denne sesongen bidratt med syv scoringer.

– Han er en veldig luring på siste tredjedel. Da er det han som ofte dukker med en scoring eller en assist. Han har vært god for oss. Fortsatt kvikk og skarp, beskriver Vegard Hansen.

STILL GOING: Adem Güven (37) scorer fortsatt jevnt og trutt for Kongsvinger. Foto: Hanna Johre / VG

Det er nøyaktig ett år siden Hansen fikk sparken i Mjøndalen. Han gråt på pressekonferansen, men var i hovedsak enig. Nok var nok.

– Det var ordentlig trist da det skjedde, sier han og legger til:

– Men det var egentlig på høy tid. Resultatene var dårlige og omgivelsene var lei meg.

Hansen hadde trent bruntrøyene siden 2006, men var ikke i nærheten av å føre Mjøndalen tilbake til eliteserien en tredje gang

Trenerkarrien begynte med opprykk for Stord/Moster og fortsatte med opprykk fra 3.- og 2-divisjon med MIF.

Dermed kjemper Vegard Hansen nå om trenerkarrierens sjette opprykk. Men KIL-sjefen vet ikke om han har noen spesielle triks når Kongsvingers skjebne skal besegles utover høsten.

– Et opprykk kommer som resultat av den jobben som gjøres i en klubb gjennom en hel sesong. Vi har kvaliteter erfaring på trener, spiller og ledersiden til å henge med helt inn, mener han.