– Sammen skal vi gjøre alt vi kan for å ta AIK tilbake til toppen av svensk fotball, sier Henning Berg til klubbens hjemmesider.

Nordmannen overtar klubben på en kontrakt som strekker seg ut 2025.

Den svenske hovedstadsklubben har hatt en forferdelig start på sesongen i Allsvenskan, og ligger på 14.-plass etter bare ti poeng på 12 spilte kamper. Førstkommende lørdag møter de Per Mathias Høgmo Häcken hjemme på Friends Arena.

I troppen har han spillere som den tidligere svenske landslagsspissen John Guidetti (31) og tidligere Premier League-målvakt Kristoffer Nordfeldt (34).

– Jeg gleder meg til å bli en del av AIK. Det er en stolt og tradisjonsrik klubb med fantastiske supportere. AIK har et stort potensial og jeg gleder meg veldig til å utvikle og forbedre våre prestasjoner og resultater, sier Berg.

Norske Thomas Berntsen er sportssjef i den svenske klubben. Han sier klubben er stolt av å ønske Berg velkommen som hovedtrener.

– Vi kan selvfølgelig ikke se bort fra hans strålende karriere som spiller, men det er først og fremst hans resultater som trener som er avgjørende fordi vi mener han egner seg veldig godt til å være ny hovedtrener for herrelaget, sier sportssjefen Thomas Berntsen.

Berg startet trenerkarrieren sin i 2005. Han ble i 2013/14-sesongen kåret til årets trener i polske Legia Warsawa. I 2020/21 fikk han tildelt samme prestisje i kypriotiske Omonia.