VG møter det norske midtbanetalentet på spillerhotellet i Drammen, hvor Norges U21-gutter forbereder seg til tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Latvia.

– Det er deilig å være i Norge med kompiser og spille god fotball. Vi har en god kultur her og folk pusher hverandre til å bli bedre. Vi har det gøy sammen og gleder oss til å gå ut til trene, sier Arnstad.

20-åringen var involvert i litt action mot slutten av overgangsvinduets siste dag, da Premier League-klubben Burnley hadde flere bud på midtbanespilleren.

– De ble ikke enige, men det er selvfølgelig kult med litt interesse, sier Arnstad.

VG får opplyst at totalrammen på budet skal ha vært på rundt 60 millioner kroner, slik TV 2 meldte i forrige uke. Det ble avslått av Anderlecht.

COACH: Vincent Kompany rykket opp til Premier League med Burnley forrige sesong. Foto: Richard Sellers / Pa Photos / NTB

Burnley trenes av den tidligere Manchester City-stjernen Vincent Kompany, som Arnstad kjenner godt fra tidligere.

– Jeg hadde han de første to årene han var i Anderlecht. Vi har et godt forhold og man lærer veldig mye av å ha ham, sier Arnstad.

Etter en kamp mot Club Brugge for to år siden roste Kompany ham opp i skyene.

– Da sa jeg at han kommer til å ha den største karrieren av alle guttene på banen. Det står jeg ved, sa Kompany til Sporza i fjor.

– Han er en helt fantastisk trener, slår Arnstad fast.

– Hvor mye har han latt seg inspirere av Pep Guardiola?

– Jeg hadde tenkt til å si det. Du merker at han har vært lenge under Pep og andre trenere også. Han har tatt mye til seg der som han prøver å lære oss andre, sier Arnstad – og legger til:

– Han har mye respekt blant alle rundt ham. Det er bare å ta til seg det man kan.

– Hva er det viktigste du har lært?

– Det første han sa til meg da jeg flyttet til Belgia var at «utenfor banen kan du være sjenert, men på banen må du aldri være sjenert». Det har jeg prøvd å ta til meg.

Arnstad har to personligheter, ifølge ham selv.

– Utenfor banen er jeg chill og rolig, mens på banen er jeg mer aggressiv og du hører meg mer, sier han sedvanlig tilbakelent i stolen.

– Hvordan tror du motstanderne dine vil beskrive deg?

– Jeg tror de beskriver meg som en som ikke er så gøy å spille mot. Jeg liker å være litt oppi ansiktet deres, være aggressiv og løpe mye, samtidig som jeg har kvaliteter med ball. Det er vanskelig å ta den fra meg.

YEEZY SLIDES: «Det er viktig å være comfy», sier Arnstad. Foto: Frode Hansen / VG

Han sier at det ikke er noen «kjære mor» i utlandet. Allerede som 16-åring fikk han debuten på Anderlechts A-lag.

– Man må ut med albuene og ta plass, ellers tar de plassen din.

Mens lagkamerater som Oscar Bobb og Isak Hansen-Aarøen gikk direkte til veldig store klubber, har Arnstad valgt å ta steg for steg i Belgia.

Der har han etter hvert funnet seg veldig godt til rette og spilte 43 kamper for Anderlecht i fjor. Han har mange venner og både snakker og forstår flamsk. Likevel kan det være tøft.

– Å flytte fra alt du har kjent til noe helt nytt. Det er en helt ny kultur og nye folk. Det tar litt tid å vende seg til. Det går greit, altså. Du får spille fotball hver dag og lærer av mange gode og blir bedre for hver dag som går.

ØYETRØBBEL: Kristian Arnstad forteller at han hadde fått noe i øyet og at det derfor var litt betent. Foto: Frode Hansen / VG

Han forteller til VG at målet for sesongen på kort sikt er å spille seg inn på laget igjen. Etter å ha vært fast inventar i hele fjor, har belgierne hentet en rekke rutinerte spillere før årets sesong.

Men selv om det ikke ble Premier League denne gangen, så stresser ikke 20-åringen av den grunn.

– Det er selvfølgelig kult. Det er en drøm å spille i Premier League en dag. Nå ble det ikke enighet, så da prøver jeg bare å fokusere på der jeg er nå, sier Arnstad, som i fjor skrev under på en kontrakt frem til sommeren 2025.