Jonna Sundling stakk i fra flere hundre meter før mål og avgjorde lenge før oppløpet i amerikanske Minneapolis.

– Jeg følte meg sterk hele veien, så jeg er veldig fornøyd og glad for det, sier svensken ifølge Aftonbladet.

Hverken Linn Svahn eller Kristine Stavås Skistad kunne holde følge. De ble henholdsvis nummer to og tre.

3: På kvinnenes sprintfinale ble Kristine Stavås Skistad slått av to svensker. Hun ble nummer tre. Foto: DUSTIN SATLOFF / BILDBYRÅN

Det er den nøyaktige samme pallen som på sprinten i Canada tidligere denne uken, bare i annerledes rekkefølge. Da vant Svahn foran Skistad og Sundling.

– I dag synes jeg en tredjeplass er bra. Det er en kapasitetsløype, og jeg har ikke den beste kapasiteten foreløpig, sier Skistad til Viaplay.

Hjemmehåpet Jessie Diggins ble nummer fire på hjemmebane – noe som har betydd mye for henne. Før prologen var amerikaneren i tårer.

Det er første gang siden 2001 at det arrangeres verdenscuprenn i Minneapolis.

På herresprinten var Johannes Høsflot Klæbo sterkest på oppløpet og tok sin 77. verdenscupseier lørdag.

Italienske Federico Pellegrino og Håvard Solås Taugbøl fulgte på plassene bak.

Men yngstebror Even Northug fikk aldri sjansen til å spurte om pallplassene.

– Det skjer på verst tenkelige plass, utbrøt Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

– Jeg prøvde å fighte om posisjonene, og da skjer sånne ting. Jeg skulle gjerne vært med å kjempe. Jeg følte meg bra i dag, sier Even Northug til Viaplay.

Sveitsiske Janik Riebli hektet i Northug like før en bratt motbakke. Dermed var nordmannen sjanseløs lenge før det skulle spurtes om seieren.

– Når det er finaler, da merker du at det er seks likesinnede som skal posisjonere seg. Da blir det krig. Alt i alt er jeg fornøyd. Jeg skulle gjerne vært på pallen i dag, fortsetter trønderen.

En av forhåndsfavorittene i Erik Valnes var ute før moroa i det hele tatt var i gang. 27-åringen røk nemlig ut av prologen.

Dermed mistet han ledelsen i sprintcupen til fordel for Johannes Høsflot Klæbo. Sistnevnte er 95 poeng foran Valnes sammenlagt.

Søndag er det 10 kilometer individuell start.