Ståle Solbakken overtar det norske herrelandslaget fra og med 7. desember, opplyser Norges Fotballforbund torsdag morgen. Lars Lagerbäck fullfører dermed ikke kontrakten sin og forlater jobben etter et turbulent 2020.

– Vi fikk vite det rett før det ble offisielt. Vi fikk vite det i dag morges, sier Elyounoussi til VG på telefon fra Skottland.

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye. Det er litt tidlig å si så mye, legger han til.

– Veldig spennende, sier landslagskeeper Rune Almenning Jarstein til VG.

På spørsmål om hvordan han reagerer på at Lagerbäck ikke fortsetter i jobben mens han fortsatt er under kontrakt, svarer Jarstein:

– Litt overraskende, men sånn er fotballen. Blir spennende med Ståle.

Midtstopper Stefan Strandberg har god innsikt i Solbakkens evner som trener.

– Veldig bra. Stor pondus. Har vist fantastiske resultater med FC København i lang, lang tid. Ekstremt bra på soneforsvar. Ikke mange, om noen, lag i Europa har bedre avstander i det forsvarsspillet, sier Strandberg til VG om Solbakken.

Samtidig takker han Lagerbäck for innsatsen:

– Lars er en fantastisk fin person og trener. Folk husker ofte det siste, men ser man perioden hans under ett, har han løftet resultatene og prestasjonene. Hedersmann.

En klausul i kontrakten med Lars Lagerbäck regulerer rammene for eventuell fratredelse underveis i avtaleperioden, og det er disse rammene som følges nå, melder NFF.

Saken oppdateres!