Wenger ser for seg en stor overhaling i europeisk fotball de neste årene. Blant annet tror han at seriekampene i Premier League vil bli spilt i ukedagene, mens en europeisk liga blir spilt i helgene.

– En hjemlig serie som spilles tirsdag/onsdag. Det tror jeg er det neste vi ser, sier 68-åringen.

– Det er uunngåelig, fordi det vil bli problemer med å dele pengene mellom de store og de små klubbene. De store klubbene vil si «Hvis to småklubber møtes, vil ingen se kampen. Folk vil se kvalitet, og likevel må vi dele pengene med dere selv om ingen er interessert», sier Wenger videre.

Publikum

Ideen med en europeisk liga har vært diskutert i årevis, og Arsenal-manageren mener det vil bli en realitet ettersom tilskuerantallet i mesterligaen er fallende, samtidig som inntektene fra TV-rettighetene i Premier League er større enn for UEFAs europeiske konkurranser, som mesterligaen og Europaligaen.

Franskmannen tror kampene vil bli spilt i helgene for å trekke mest mulig publikum.

– Se på tilskuerantallet i mesterligaen. Det er ikke akkurat fantastisk. Men hvis du har Real Madrid – Barcelona, Real Madrid – Arsenal eller Manchester United – Bayern München hver uke, tror jeg tilskuerantallet vil øke, sier Wenger.

Store endringer

En så dramatisk endring vil bety store endringer i Premier League.

– Hvis man vil at Premier League skal bli mer attraktiv, må man gå ned til 16 lag, og gjøre det til en skikkelig konkurranse. Men den vil bli enda mindre dersom det blir en europeisk liga.

Søndag leder 68-åringen Arsenal for aller siste gang etter 22 år i managerstolen i London. Da møter "The Gunners" Huddersfield på bortebane.