SJØVEGAN: Turneringen ble arrangert for første gang i 2012, da med 30-40 lag.

TURNERINGSLEDER Trine Torgersen har tatt over stafettpinnen etter Per Inge Pedersen.

I fjor ble det et rekordår med hele 95 deltakende lag i turneringen.

Kvalitet

Lørdag neste helg arrangeres endags-turneringen, som i år har fått det lange navnet COOP Idrettsheia Cup i samarbeid med Salaks, igjen på et av Nord-Norges flotteste fotballanlegg.

Konseptet har alltid vært kvalitet fremfor kvantitet. Det er noe den nye turneringslederen Trine Torgersen, som har tatt over stafettpinnen etter Per Inge Pedersen, ønsker å videreføre.

– Jeg føler vi har suksess-oppskriften. Det har funket bra og jeg tror det vil funke fremover også, sier Torgersen til Folkebladet.

80 lag

Per dags dato har nærmere 80 lag meldt sin ankomst til Idrettsheia på turneringsdagen.

– Jeg tror vi skal klare å matche fjoråret. Vi hadde et fantastisk arrangement i fjor, med over 30 lag flere enn året før. Vi har vokst mye på ganske kort tid. Det tror jeg er fordi det går over én dag og at folk slipper å bruke hele helgen, mener turneringslederen.

Det er et konsept de skal fortsette med.

– Vi er veldig fornøyd med endagsordningen og vi skal holde på den ene dagen. Det er ganske unikt i forhold til mange andre turneringer.

800 premier

Det har vært mye arbeid med å planlegge turneringen.

– Blant annet har vi merket 800 premier for hånd. Men når man ser hvilken fin dag man får, så er det gull verdt. Da er alle dugnadstimene verdt det, sier Torgersen.

Lagene som i år kommer til turneringen strekker seg fra blant annet Sortland i sør til Tromsø i nord.