– Du kan faktisk gå uten staver på sisterunden og du kommer til å vinne likevel, meldte Stabrun Smith da Johannes Thingnes Bø var på vei mot sin syvende individuelle seier i verdenscupen denne sesongen. Nordmannen ledet da med ett minutt og 21 sekunder etter den siste skytingen i Pokljuka, med 2,5 km igjen til mål.

Utspillet til Stabrun Smith får de svenske skiskytternes landslagssjef Johannes Lukas til å reagere.

– Jeg tror absolutt ikke at han hadde vunnet uten staver. De ekspertene sier så mye. De burde kjent på hvordan det er å gå der ute før de sier noe, sier Lukas til Expressen.

Stabrun Smith ler godt da han får gjenfortalt kommentaren til den svenske landslagssjefen.

– Da skjønner jeg at den svenske landslagstreneren er ganske frustrert over at beste svenske kom på 19. plass (Sebastian Samuelsson), sier NRK-kommentatoren til VG.

– Men tror du faktisk han hadde klart å vinne uten staver på sisterunden?

– Selv om han er overlegen nå, så skjønner jeg at det kanskje hadde blitt vel mye melkesyre i lårene, til og med for Johannes, svarer Stabrun Smith fra bilen, tilbake til hotellet i Slovenia.

Sammen med ham i bilen satt NRKs skiskytingsekspert Ola Lunde. Etter en kjapp prat dem imellom ringer Stabrun Smith tilbake.

– Jeg var altfor forsiktig. Han hadde garantert vunnet uten staver. Ola og jeg er enige, sier han og ler.

Hovedpersonen selv tror også at han kunne kastet stavene og likevel ha vunnet.

– Jeg tror faktisk at jeg hadde vunnet uten staver på den siste runden i dag. Det gikk utrolig bra i sporet, sier Thingnes Bø.

Den svenske skiskytteren Jesper Nelin er av samme oppfatning.

– Han er umenneskelig akkurat nå. Det hadde ikke overrasket meg om han hadde vunnet uten staver, sier Nelin til Expressen.

De mannlige norske skiskytterne, med Thingnes Bø i spissen, har vært helt suverene denne sesongen og tatt ni av ti individuelle seire. De norske herrene har også vunnet begge stafettene.

Under jaktstarten i Pokljuka endte samtlige seks nordmenn blant topp åtte på resultatlisten.