Simen Hegstad Krüger har gått ti løp i mesterskap. Fasit: Ni medaljer. Fire av dem gull.

Han har to gull på to forsøk i dette VM-et.

På fredagens stafett kan det bli ett til: Hans Christer Holund starter for det norske laget, Pål Golberg går den andre etappen, Krüger tredje, før Johanns Høsflot Klæbo avslutter for de norske storfavorittene.

I «moderne tid» har bare Bjørn Dæhlie (11), Petter Northug (7) og Thomas Alsgaard (5) flere individuelle mesterskapsgull på distanserenn enn Hegstad Krügers tre.

Han burde vært en superstjerne i ski-gale Norge.

– Det er blitt litt sånn at i tillegg til å være god på ski, skal du være standup-komiker etterpå. Det er helt fint for noen, men så har jeg mine verdier jeg ønsker å fronte i media. Om det gjør at andre tar mer oppmerksomhet enn meg, så lever jeg godt med det, sier Krüger til VG.

– Jeg vil ikke være en superstjerne, sa Krüger til VG etter det første VM-gullet, på 30 kilometer fellesstart med skibytte fredag.

Begrunnelsen er:

– Jeg er den jeg er. Det er utrolig viktig for meg ikke å være noe annet for å få ekstra oppmerksomhet.

GULLGUTT: Simen Hegstad Krüger (i midten), Harald Østberg Amundsen (t.v.) og Hans Christer Holund ble hyllet da de fikk sine medaljer i Kranjska Gora onsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Krüger stod og trippet etter gulløpet på 15 kilometer friteknikk i Planica. Han frøs åpenbart litt. Underkjeven skalv litt. Intervjuene tok tid. Men han smilte.

Han vant. Igjen.

Nå kan han bli VM-konge med sitt tredje VM-gull på stafetten fredag. Det er bare Krüger som har to individuelle VM-gull så langt i mesterskapet.

– Jeg følte meg som en stjerne da jeg hørte jubelen på oppløpet, sier Krüger og ler.

Klæbo har ett individuelt gull og et på lagsprinten så langt i Slovenia. Onsdag ble han nummer fire.

Krüger fyller 30 år om to uker (13. mars). Han er Oslo-gutt og går for hovedstadsklubben Lyn.

– Jeg får gå i fred på Karl Johan, sier Krüger.

Onsdagens sølvvinner Harald Østberg Amundsen beskriver Krüger som en rolig og lugn fyr, som nyter å gå fort på ski mer enn oppmerksomhet.

– Om han tar på seg alle medaljene sine når han går ned Karl Johan, da tenker jeg han får oppmerksomhet, sier Amundsen til VG og smiler.

Krüger ler av forslaget.

– Da må noen riste i meg, for da har dette gått til hodet på meg. Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre.

DET FØRSTE: Simen Hegstad Krüger tok OL-gull på 30 kilometer fellesstart med skibytte i Sør-Korea i 2018, Martin Johnsrud Sundby (foran) tok sølv, mens Hans Christer Holund tok bronse. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er mulig å hevde at Petter Northug er tidenes superstjerne med ski under føttene i Norge, uten at noen har spesielt stor grunn til å føle seg fornærmet. Krüger mener medieshow er en ting som kom fra Northug.

– Så er det noen som har tatt etter ham. Det er gøy det, altså, men jeg kan ikke være noen andre enn meg selv, sier Krüger.

Northug satser nå i Ski Classics, her gikk det ikke så bra:

Johannes Høsflot Klæbo har overtatt som langrennssportens superstjerne. Svenske Frida Karlsson er superstjerne i Sverige og en yndling også i Norge.

Tittelforsvarer Hans Christer Holund fulgte opp med bronse på 15-kilometeren. Han hyller landslagskollegaen og klubbkameraten i Lyn.

– Han er en av de beste skiløperne Norge har hatt noen gang. Han er en mann av få ord, men det bor noe i ham som ikke mange andre har. Han er råtøff i hodet, sier Holund til VG.

William Poromaa kan fort bli Sveriges neste store navn. Han har en klar teori om hvorfor Krüger ikke er en superstjerne.

– Han sier for lite skit. Han er en ydmyk og utrolig bra type, og han går fort på ski. Han trives vel best med bare å være rask i skisporet, han gjør det på den måten, sier Poromaa til VG.

  • I VM-debuten i 2019 ble Simen Hegstad Krüger nummer fem på femmila. Det er den eneste gangen han ikke har stått på pallen i et mesterskap.