Det ble norsk trippelseier og med Thomas Linnebo Mollestad på femteplass i en maktdemonstrasjon under vanskelige forhold i Planica i Slovenia.

Sandvik ledet på alle passeringer inntil 7,3 kilometer, da Holbæk snek seg tre tideler foran. Så satte Holbæk på turboen og distanserte Sandvik.

– Planen var å starte rolig og så øke. Dette er veldig deilig, sa Holbæk, som slo hardt tilbake etter å ha havnet på den sure 4.-plassen på fellesstarten.

Men Martin Kirkeberg Mørk hadde også en sterk avslutning på lager, og la også Sandvik bak seg. Til slutt vant Holbæk 3,1 sekunder foran Kirkeberg Mørk, mens Sandvik tok bronse, 19,9 sekunder bak gullvinneren.

IKKE PÅ PALLEN: Margrethe Bergane ble nummer fem lørdag. Her fra Tour de Ski i januar. Foto: Terje Pedersen / NTB

De norske damene havnet utenfor pallen.

Margrethe Bergane var i medaljekampen nesten til slutt, men endte på 5.-plass på 10 kilometer klassisk i U23-VM langrenn. Helen Hoffmann fra Tyskland vant.

Det så lenge ut til å gå mot svensk dobbeltseier ved Märta Rosenberg og Elin Henriksson, men Hoffmann og sveitsiske Nadja Kälin tok mange sekunder på de siste kilometerne og endte med gull og sølv.

Rosenberg måtte nøye seg med bronse, 4,7 sekund bak Hoffmann og 3,5 bak Kälin.

Bergane var på tredjeplass ved passering 7,3 kilometer, men endte som nummer fem og var slått med 12,7 sekunder av vinneren.