Denne våren fikk han og kjæresten Lena Selnes nemlig besøk av langrennsprofilene Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug.

– Det var veldig hyggelig. Fruene våre har kjent hverandre lenge. Vi ble kjent på turen rett og slett. Vi fant tonen og ble gode kompiser, røper Sørloth overfor VG.

Lena Selnes er nemlig god venninne med både Pernille Døsvik (kjæresten til Klæbo) og Frida Martinsen (kjæresten til Dyrhaug). Sørloth ler da VG spør om han selv vil innrømme at han er blitt en del av et «influencermiljø».

– Nei, det er mest damene våre som holder på der, så er vi guttene litt på sidelinjen når de holder på med det dagligdagse. Det er en veldig fin gjeng og vi storkoser oss, forteller Sørloth, som sier at guttetrioen ikke involverer seg mye i sosiale medier-aktivitetene til kjærestene.

– Vi prater om alt mulig annet. Det er utrolig mange gode restauranter i San Sebastian. Vi gikk turer og spiste mye god mat. Det var veldig fint, sier han.

På sin TikTok-profil legger Lena Selnes ut videoer om livet som fotballfrue. Hun har fått over 850 000 likes til sammen på videoene. Og Alexander Sørloth er ofte med.

– Det er egentlig greit det. Jeg må selvfølgelig godkjenne alt som skal legges ut. Det virker som jeg får brukbar respons. Jeg er inne og ser i blant, så det er artig det, sier han.

På TikTok viser han blant annet frem et overraskende talent:

Men det er ikke bare i privatlivet og i sosiale medier at det flyter for Alexander Sørloth. Med tolv mål og tre målgivende pasninger på 34 ligakamper ble han toppscorer i Real Sociedad.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi klarte Champions League som var det store målet. Det var utrolig deilig.

– Hva er nøkkelårsaken til at du har lyktes så bra i år?

– Først og fremst har jeg fått spille. Jeg har startet mange kamper og spilt på et veldig godt lag. Selvtilliten har vært høy hele sesongen, og så har jeg i tillegg prestert veldig godt mot de gode lagene. Når man presterer godt mot dem, så gir det ekstra selvtillit.

I mai noterte han seg først for både mål og assist i 2–1-seieren mot Barcelona på Camp Nou, før han scoret også i bortekampen mot Atlético to runder senere.

I mars var han pigg i begge kampene mot Spania og Georgia. I sistnevnte kamp noterte han seg for en fin scoring i Tbilisi.

Da spilte han midtspiss i fraværet av Erling Braut Haaland. Nå kommer han trolig til å starte som en slags «skjev spiss», hvor han gjerne har utgangsposisjon som høyrekant, men trekker innover i banen. Det gikk Ståle Solbakken svært langt i å antyde under onsdagens presseseanse.

– Jeg må bare gjøre det til min egen. Jeg har spilt den rollen mange ganger og spilt mange gode landskamper i den rollen. Det er ikke noe nytt, så får vi satse på at vi fungerer godt sammen på topp, sier Sørloth om samarbeidet med Haaland.

– Jeg synes det har fungert bra hvis vi ser på alle landskampene vi har spilt sammen, men så har det vært noen avgjørende kamper hvor det kanskje ikke har fungert like bra. Det skal vi gjøre noe med, lover Sørloth.

– Har dere knekt noen koder underveis?

– Vi finner hverandre godt, men det synes jeg vi har gjort hele veien. Ser man på mål og målgivende mellom oss, så synes jeg vi har gjort det veldig godt. Vi må fortsette å bygge videre på det.