Med startnummer 98 av 100 vartet Johan-Olav Botn opp med en sensasjonell tredjeplass. 24-åringen hadde en 24.-plass som sin beste plassering i et verdenscuprenn tidligere.

I det umiddelbare intervjuet med TV 2 haglet både sikkel og skjellsord fra Botn:

– Det var tidenes seigeste løp. Jeg tror jeg hadde årsverste føling på oppvarming og gikk frem med nesten med makspuls, det var helt tullete.

– Jeg varmet opp omtrent i det Thingnes Bø gikk i mål. Jeg åpnet rolig og gikk på en smell halvveis, men det holdt jo. Jeg får drite i følelser i dag og heller se på resultatet. Det var digg, sier Botn til TV 2.

Franske Eric Oftedal Perrot - som har norsk mor - var en av få som gikk feilfri gjennom 10 kilometer og ved målgang snek 22-åringen seg akkurat foran landsmann Emilien Jacquelin - og kunne juble for sin aller første verdenscupseier.

– Det er stort, det må jeg si. Det var målet mitt denne sesongen. Jeg er veldig stolt, oppsummerte Perrot på flytende norsk til TV 2.

FØRSTE SEIER: Eric Perrot, her avbildet under 20 kilometeren i Holmenkollen 1. mars, tok sin første verdenscupseier. Foto: Terje Bendiksby / NTB

I 1800 høydemeter i amerikanske Solider Hollow var det flere som slet med skytingen - og verdenscupleder Johannes Thingnes Bø var en av dem som virkelig fikk det tøft.

Mannen med 36 seire i sprint bommet fire ganger på to skytinger og var sjanseløs i seierskampen. Etter målgang viste stryningen tommel ned i retning TV-kameraene.

– Forferdelig. Jeg vet ikke hva som skjer på første skyting. Jeg var dårlig fokusert. Jeg klarer ikke stå i det, hverken i løypa eller på standplass, oppsummerer Thingnes Bø til TV 2.

Ny spenning

Thingnes Bø endte på 15.-plass - det nest dårligste resultatet på en sprint for 30-åringen denne sesongen. (18. i Ostersund)

Storebror Tarjei Bø tok sjetteplassen - og tar med det innpå lillebroren med 16 poeng.

Før sesongens fire siste individuelle renn skiller det 43 poeng mellom brødrene i kampen om verdenscupkula.

– Det er det som er tøft, Tarjei tar poeng hele tiden. Den sammenlagtseieren kommer til å ryke om jeg ikke finner opp kruttet på nytt, sier Thingnes Bø til TV 2 før han svarer på hvordan der er å konkurrere med sin egen bror:

– Det er det verste. Det skulle heller vært alle andre enn han, oppsummerer Thingnes Bø.

TUNG DAG: Johannes Thingnes Bø fikk det ikke til å stemme i USA. Her fra mixed stafetten i Holmenkollen 3. mars. Foto: Javad Parsa / NTB