Opprykksjagende Kongsvinger har hatt en tung høst i Obos-ligaen. Mot Bryne ble det en ny smell for laget.

Oppgjøret endte med 1–3-tap for Vegard Hansens menn. Kongsvinger fikk en pangstart med scoringen til Martin Tangen Vinjor, men Bryne slo tilbake før pause med Sigurd Grønli.

Like før slutt sikret Duarte Moreira og Andreas Dybevik alle tre poengene for gjestene.

JAKTER OPPRYKK: Vegard Hansen og Kongsvinger. Foto: Geir Olsen / NTB

Kongsvinger fikk også to spillere utvist i kampen. Det siste kortet skapte småabsurde scener.

Da vertenes sisteskanse August Strömberg ble vist det røde kortet som endte opp i straffespark i sluttsekundene, måtte utespiller Vegard Leikvoll Moberg stå i mål. På straffesparket var Brynes Dybevik sikker.

Dermed taper Kongsvinger viktige poeng i toppkampen mot KFUM og Fredrikstad, som foreløpig ligger på de to direkte opprykksplassene til Eliteserien. Tabelltopp Fredrikstad slo Raufoss 3–0 søndag.

Kongsvinger-tapet kommer på toppen av en turbulent uke for laget. Glåmdalen meldte tidligere denne uken om at ikke hele troppen var tilfreds med Hansen og at flere spillere var misfornøyd med treneren. Avisen viste ikke til noen åpne kilder.

– Dette kom overraskende på meg. Jeg har lest stykket, men vet ikke helt hva det går på. Det er litt uoversiktlig nå, sa Vegard Hansen til VG fredag.

Lørdag hadde Kongsvinger-treneren et møte med sine spillere etter avisoppslaget om uro i troppen.

– Jeg er fornøyd med møtet, og det var bra respons i dag også, sa Hansen til Glåmdalen.

Kongsvinger ligger på 3.-plass i Obos-ligaen med 43 poeng. Det er fire poeng bak KFUM på 2.-plass. Fredrikstad topper med 54 poeng.