Det bekrefter Uno-X Mobility.

– Thor Hushovd trenger ingen presentasjon, og han har en utmerket bakgrunn og en personlighet egnet til å hjelpe Uno-X Mobility til å ta de neste stegene i proffsykling, skriver direktør i Uno-X Mobility AS, Vegar Kulset.

Hushovd overtar ansvaret for herre-, kvinne- og utviklingslaget.

Kulset og Jens Haugland startet sykkellaget i 2017. I 2020 ble Uno-X det første norske sykkellaget til å ta steget opp i til ProSeries, sportens nest øverste nivå.

I fjor ble de invitert til Tour de France - en invitasjon de også har fått i år. I forkant av sesongen har laget allerede forsterket seg med danske Magnus Cort Nielsen og Andreas Leknessund.

Uno-X skapte flere overskrifter under fjorårets ritt:

– Det er et ekstremt proft lag, og de har bygget stein for stein. Vegar og Jens har gjort en strålende jobb. Så jeg kommer til en ryddig og god organisasjon, sier Hushovd til TV 2.

Han starter 1. februar og forlater dermed jobben som TV 2-ekspert. Hushovd har siden 2020 jobbet som ekspert og ekspertkommentator for TV 2 under Tour de France.

NYE OPPGAVER: Thor Hushovd skal styrke Uno-X Mobility som sportssjef. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ole Robert Reitan tar i tillegg over som styreleder i Uno-X Mobility Cycling. Sykkellaget ligger under Retain Retail. Tidligere daglig leder Jens Haugland går inn i styret.

Hushovd vant den grønne poengtrøyen i Tour de France to ganger og står med ti etappeseire. Han har i tillegg vunnet poengtrøyen i Vuelta a España og en etappe i Giro d Italia.

Han ble verdensmester i 2010.

I deres første Tour de France gjorde Uno-X seg bemerket på flere etapper. Tobias Halland Johannesen ble nummer tre nummer tre bak sammenlagtfavorittene Jonas Vingegaard og Tadej Polgacar på den sjette etappen av fjorårets tour.

Han ble nummer 30 sammenlagt.