– Martin er fantastisk. Jeg elsker å spille med ham. Han er så kreativ ute på banen og jeg elsker å løpe i rom. Han ser etter alltid etter meg, sier Nketiah til om relasjonen til drammenseren etter seieren.

I intervjuet med rettighetshaver Viaplay hadde han mer på hjertet om sin norske kaptein:

– Utenfor banen er han fantastisk. Vi trives veldig å ha ham som kaptein, legger han til.

Selv spilte Ødegaard hele kampen da Arsenal slo Nottingham Forest 2–1 på Emirates etter scoringer av Nketiah og Bukayo Saka.

På sedvanlig vis var Ødegaard toneangivende i Arsenal-angrepet, men lørdag gikk han av banen uten målpoeng. Nordmannen fikk 7 på børsen til lokalmediet til football.london.

«Har noen nydelige kombinasjoner på høyresiden i førsteomgang. Kunne enkelt fått noen målgivende en annen dag», skriver avisen om Ødegaard.

Grafikk: www.sofascore.com

Det er bare en knapp uke siden Ødegaard løftet sitt første trofé som Arsenal-kaptein. Etter Community Shield-triumfen over Manchester City ble han hyllet for sine kapteinsegenskaper.

The Times-fotballskribent Henry Winter var blant de som lot seg imponere. Til VG sier han at han ikke trodde Ødegaard var en kapteinstype, men at han har blitt overbevist over tid.

En spesiell gest drammenseren gjorde til rekordkjøpet Declan Rice foran Arsenal-fansen etter triumfen imponerte Winther:

– Han tok ham i hånden foran Arsenal-fansen og sa «dette er en god spiller vi har, syng en sang for ham». Det setter Rice pris på, melder Winther. Det er små øyeblikk som det som viser at han har god menneskeforståelse. Det er sånn han gjør kapteinsrollen til sin egen.

Med Gabriel Jesus utilgjengelig mot Nottingham Forest var det nettopp Nketiah som fikk tillit fra start. Etter 25 minutter satte han Arsenals første scoring for sesongen, og syv minutter senere hamret Bukayo Saka inn det andre på vakkert vis.

Arsenal ledet 2–0 til pause, og hadde ballbesittelse 86–14. Bare to ganger de siste fem årene har et lag klart det samme.

Det sier noe om dominansen Arsenal hadde i den første omgangen mot Nottingham Forest.

1–0 kom ved Eddie Nketiah. Likevel må han dele scoringen med lagkamerat Gabriel Martinelli. Han snurret rundt med Forest-spillerne og serverte Nketiah som satte inn sesongens første Arsenal-mål.

Fem minutter senere. Bukayo Saka gikk innover i banen. Fra 20 meter sendte han av gårde et missil som endte opp i lengste kryss.

Utagbart for tidligere Arsenal-keeper Matt Turner.

Så fortsatte Arsenal å kontrollere i den andre omgangen, men hadde lite å by av sjanser. Martin Ødegaard virket frisk og vartet opp med noen lekre detaljer.

Kampen fikk liv igjen da Anthony Elanga kom på banen.

Den tidligere Manchester United-svensken satte fart i bortelaget, bokstavelig talt.

Han løp med ballen over hele banen og parkerte et helt Arsenal-lag. Foran mål fant han Taiwo Awoniyi som bredsidet ballen i mål.

Forest forsøkte seg på en liten sluttspurt, men kom ikke nærmere.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)