42 sekunder på overtid flikket Eddie Nketiah inn matchvinnermålet i gigantmøtet. Seieren gjør at Martin Ødegaards Arsenal leder ligaen fem poeng foran Manchester City, attpåtil med én kamp mindre spilt enn Erling Braut Haaland & Co.

DOMMERMAS: Dommerteamet fikk høre det flere ganger fra Arsenal-sjefen. Her får fjerdedommer klar melding. Foto: DAVID KLEIN / Reuters / NTB

Men en av kampens snakkiser sto Arsenal-manager Mikel Arteta bak:

Etter en halvtimes spill ble Bukayo Saka felt av Luke Shaw, og da Uniteds venstreback slapp unna med tilsnakk gikk det en kule varmt for Arteta.

Arsenal-sjefen gestikulerte vilt på sidelinjen og lot dommer Anthony Taylor få høre det.

Spanjolen ble belønnet med det gule kortet, noe tidligere United-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert, Gary Neville, var fornøyd med:

– Reaksjonen hans får det til å se ut som Shaw kommer inn med en tofotstakling, sier Neville før han fortsetter kritikken.

Han springer opp og ned på sidelinjen som en gærning! Jeg var på Emirates og så kampen mot Newcastle for noen uker siden. Da holdt han også på sånn hele tiden, avslutter Neville.

Men Nevilles tidligere lagkamerat og kollega i Sky Sports, Roy Keane, er ikke enig:

– Han er her for å vinne fotballkamper med Arsenal, og det gjør han. Han får det gule kortet, og får lære av det, men jeg har ingen problemer med det, er dommen fra Keane.

Arteta kunne juble for tre viktige poeng i kampen om ligatittelen. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB

Arteta fikk etter kampslutt spørsmål om han hadde lært noe av det gule kortet:

– Man kan alltid bli bedre på ting her i livet, sier han med et smil til Sky Sports.

Se alle målene fra Arsenals seier mot United her: