40-åringen var ventet å varsle at han skulle legge opp på en pressekonferanse torsdag, etter å ledet Juventus som kaptein til klubbens sjuende strake Serie A-tittel og fjerde strake cupgull denne sesongen.

Slik blir det altså ikke. Buffon avslutter Juventus-karrieren lørdag mot Hellas Verona, men han velger å fortsette som fotballspiller.

– Fått flere tilbud

Buffon sa på pressekonferansen at han ikke har bestemt seg for å legge opp. Ifølge keeperen har det tikket inn flere fristende tilbud de siste dagene.

– Det var kun to uker siden jeg egentlig hadde tenkt å slutte med fotball, men så kom det tilbud både på og utenfor banen, sa Buffon.

40-åringen vil ta en avgjørelse i løpet av få uker.

– Jeg har tilbud fra flere andre klubber.

Buffon, som har flest landskamper for Italia med 176, kan ta sitt internasjonale farvel 4. juni i en landskamp mot Nederland.

Debuten fikk han allerede som 19-åring da han fikk et innhopp mot Russland i en VM-kvalifiseringskamp i oktober 1997. Det største høydepunktet kom da han hjalp «Gli Azzurri» til VM-gullet i 2006.

Rekorder

Buffon, som debuterte i Serie A for Parma i 1995, fikk 169 kamper for klubben som i 2015 ble slått konkurs og deplassert i Serie D.

Siden overgangen til Juventus i 2001 har burvokteren stabilisert seg som en av verdens beste keepere over flere år.

I 2006 var han involvert i skandalen som rystet italiensk fotball da flere spillere, inkludert Buffon, ble anklaget for å spille på Serie A-kamper. Buffon lot seg frivillig avhøre av italienske myndigheter, men nektet for å ha plassert spill på kamper i Italia. Han ble senere frikjent, men ble likevel med Juventus ned i Serie B da laget ble deplassert etter skandalen.

Siden da har Buffon høstet en haug med utmerkelser og priser og satt flere rekorder i både klubb og serie. Buffon har blant annet rekorden for antall minutter på rad uten å slippe inn mål med 974 i Serie A. Han har holdt nullen i 300 av sine 655 tellende kamper.