Real Madrid imponerte mer og mer mot Atalanta og viste dødelig effektivitet. Slik har det vært siden tapet for Levante 30. januar. Benzema & co. har ni kamper uten tap.

Real hadde ikke hatt en skikkelig sjanse før Atalanta-målvakt Marco Sportiello gjorde sin store brøler. Et enkelt tilbakespill ble sendt rett videre i beina til verdens kanskje beste playmaker, Luka Modric.

– Hva Sportiello tenker på der, er jeg usikker på, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt med 97 landskamper for Norge.

Scoringene – og en hårfin straffesituasjon – ser du her:

Kroaten avanserte noen meter, slo på radaren, og spilte ballen skrått ut til Benzema. Franskmannen gjorde som han gjort gjennom en lang karriere. Han fant nettmaskene umiddelbart. Effektivt.

Og neppe tilfeldig.

Han reddet 7. mars ett poeng med sine sene scoring i Madrid-derbyet mot Atletico.

Benzema fortsatte med å score de to målene som snudde ligakampen mot Elche sist helg.

Real Madrid har ikke scoret mer enn to mål i noen av de ni siste kampene, men nå kom også scoring nummer tre for første gang siden 23. januar. Real Madrid er i ferd med å seile opp som utfordrer til tittelen både i La Liga og Champions League.

For etter pause løftet Real Madrid seg et klart hakk. Først og fremst på grunn av Vinicius junior. Den brasilianske 20-åringen kjørte slalåm gjennom Atalanta-forsvaret før han bommet med noen centimeter.

– Det er bare å beklage at det ikke ender med en scoring. Men det viktigste er måten han spiller på, sier Sergio Ramos om kampens kanskje beste spiller.

REAL SKÅL: Sergio Ramos feirer straffescoringen med Lucas Vazquez. Foto: JuanJo Martin / EFE

Så dro Vinicius jr. seg forbi Atalanta-kaptein Rafael Toloi. Fellingen kom på 16-metersstreken. Dermed fikk Ramos sjansen fra straffemerket. Ballen satt hardt til venstre. Sportiello fikk bare hansken på ballen før det harde skuddet smatt inn i hjørnet.

– Det er alltid aktuelt å skyte en «Panenka», men det var ikke det riktig alternativet i dag, sier kapteinen - kjent for å vippe straffene inn midt i mål omtrent som tsjekkeren Antonin Panenka ble så berømt for etter EM-finalen i 1976.

Dette var midtstopperens 15. mål i Champions League. Dermed er han forbi store offensive stjerner som sin egen trener Zidane, brasilianske Ronaldo og Miroslav Klose - alle med 14.

– Jeg er glad for å hjelpe laget til en god prestasjon og dedikerer dette målet til laget, sier Ramos ifølge as.

Ramos scoret sitt 101. mål for Real Madrid i kamp nummer 670. I tillegg har den defensive scoringsmaskinen 23 mål for Spanias landslag og tre for sin gamle klubb Sevilla.

Benzema fikk en dobbeltsjanse til å score kveldens tredje. Men den første headingen reddet Atlanta-keeperen, mens returen satt i stolpen.

Duvan Zapata fikk to store sjanser for Atalanta, men Thibaut Courtois viste klasse og bekreftet sin gode form denne vinteren. Men det perfekte frisparket til Luis Muriel kunne belgieren ikke ta. Ballen satt i krysset via fingerspissene til Courtois.

Den lille spenningen varte bare i to minutter. Real Madrid satte tempoet opp og innbytter Marco Asensio satte inn 3–1 på en kontring fra skoleboken.

Etter å ha bli slått ut i åttedelsfinalen i fjor er Real Madrid – med 13 triumfer i Champions League og den gamle serievinnercupen – tilbake i kvartfinalen. Den blir trukket på fredag.

– Vi viser at det fortsatt bor mye sult i dette laget. Vi kan gå langt, tror Luca Modric.

PS! Kevin De Bruyne scoret med et herlig langskudd, og Ilkay Gundogan sørget for 2-0 etter et flott angrep før det var spilt 20 minutter av oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach på Puskas Arena i Budapest. Det ble ingen flere scoringer, og dermed vant Manchester City 4-0 sammenlagt. Laget har nå holdt nullen i Champions League i over 700 minutter, og står med 24 seirer på sine 25 siste kamper i alle turneringer.