Med to bom vant stryningen 18 sekunder foran Lars Helge Birkeland, som bommet like mange ganger. 30-åringen ledet hele løpet gjennom, og gikk komfortabelt først i mål.

Derfra fikk han se at Johannes Thingnes Bø ble bronsevinner, 1.09 minutter bak storebroren. For verdens suverent beste skiskytter denne sesongen ble det tungt med hele seks bom.

Sindre Pettersen, som vant fredagens normaldistanse, falt ned til 5.-plass etter syv bom.

Thekla Brun-Lie gikk til topps på kvinnenes jaktstart i Ål. Hun var 8,5 sekunder foran Karoline Knotten.

Bronsen gikk til Tiril Eckhoff, men Fossum-løpere var distanserte med over ett minutt av vinneren.

Brun-Lie pådro seg to bom på standplass og det samme hadde Knotten. Eckhoff bommet tre ganger.

Det var Hilde Fenne som gikk ut i teten 9 sekunder foran Tonje Marie Skjelstadås med Knotten på tredje, 37 sekunder bak.

Brun-Lie startet som nummer 5 og hadde 46 sekunder ta igjen på Fenne.