I løpet av ti dager i begynnelsen av januar var stavhopperen på en ti dager lang treningsleir i Estland. Da hoppet han over 4,43 meter.

Og onsdag denne uken hoppet han over 4,45 i Tromsø.

– Det er en god start. Det har gått oppover i forhold til i fjor, da hoppet jeg bare 4,05 i starten. Så det viser at jeg trener riktig og på den rette måten. Jeg er mer på vei i år enn jeg var i fjor, sier Berger til Folkebladet.

Om drøye to uker er det klart for innendørs-NM i Stange. Der håper Berger på ny personlig rekord, som er på 4,65, og ny nordnorsk rekord, som er på 4,77.

– Det er det jeg sikter etter å få til i år. Man må jo oppover.

Tror på medalje

Han tror også at medalje er mulig i det kommende norgesmesterskapet.

– Alt er mulig hvis man bare har hodet med seg og gjør det man skal. Har man ikke hodet med seg, er det bare å pakke sammen og dra. Hvis man tror at det ikke går, så er det ikke vits å møte opp, sier Berger.

Pappa og trener Øivind Berger er godt fornøyd med starten sønnen har fått på sesongen i år. Men om sønnen kan klare medalje i NM, er han mer usikker på.

– Han har fått en veldig god start på sesongen. Det er nok ingen sjanse for å vinne, det er et par stykker som hopper over fem meter. Men man vet aldri, sier treneren.

Må pendle

Til vanlig trener stavhopperen i Midt-Tromshallen og på Stamina Finnsnes. Men for å få best mulig trening, er Berger nødt til å pendle til Tromsø to ganger i uken i løpet av vintermånedene.

Årsaken er at tilløpet han har i Midt-Tromshallen er for kort i forhold til hva han bruker i konkurranser.

– Det går bare fint. Det blir et litt annet miljø i stedet for bare å være alene. Det blir litt artigere også, man har noen å prate med. Det er også godt å komme seg litt ut og ikke være her hele tiden.

Trener Øivind Berger kan fortelle at de kommer til å pendle to ganger i uken til Tromsø frem til i alle fall mars.

– Vi blir å fortsette frem mot mars med det. Tilløpet i Midt-Tromshallen er for kort, så vi må reise til Tromsø for å få det til.

Tidligere har Berger kapret en 5. og 6. plass i NM, mens han har medaljer fra junior-NM og UM, samt en seier i UM på merittlisten.

Nå blir det trening hver dag, enkelte dager med to økter, for å nå målet om å ta den nordnorske rekorden.

– Man må det for å hoppe høyere. Man kan ikke bare trene en dag for så å hvile den neste, sier 19-åringen.