ISLANDSBOTN: Et A-lag i 2.divisjon og et rekruttlag i 3.divisjon, samt høye spillerlønninger var noe av det som førte til at FK Senja gikk med massive 600.000 kroner i minus i 2013.

Regnskapet som ble lagt frem på årsmøtet i mars i fjor førte til umiddelbare tiltak i klubben, og ett år senere er situasjon en helt annen.

2014-regnskapet viste et småpent overskudd på nesten 350.000 kroner.

– Det har vært jobba knallhardt i alle ledd. Styret har vært nøysom i de valgene som har blitt gjort, spesielt på seniornivå, Nå begynner det å se bra ut, forteller nestleder i FK Senja, Grethe Hansen, til Folkebladet.

Lønnskutt

Store kutt i lønnskostnadene på seniornivå var en betydelig faktor for at regnskapet for 2014-sesongen ble som det ble.

– Det var noen år med en lønnsutvikling i klubben som lå langt over det jeg vil kalle fornuftig. Etter nedrykket i 2013-sesongen kom det en klar tale fra styret om at de som ville være med videre måtte forvente seg helt andre betingelser, forteller Hansen.

Med en bedre økonomisk hverdag starter Senja nå planleggingen av å få på plass et nytt kunstgressdekke.

– Noe av overskuddet overføres nok til egenkapitalen, men vi må ha ny bane. Det er det vi skal jobbe med fremover, og da er det kjempeviktig at vi har økonomien på stell, forteller hun.

Gamle Senja stadion

FK Senja kan ikke søke om tippemidler før til neste år. Det er heller ikke tatt noen avgjørelse om et nytt dekke skal legges på nybanen eller på gammelbanen.

– Jeg personlig håper at det spilles 2.divisjonsfotball på gamle Senja stadion om to år, smiler Hansen.

Gammelbanen er i dag så dårlig at den påvirker en av klubbens store inntektskilder, Midtnattsol Cup.

– Vi har måtte gått ned på antall lag, men når vi får nytt dekke på plass kan vi begynne å kjøre på igjen og fokusere på turneringen slik den var før, sier Hansen.

17 medlemmer

FK Senja avholdt årsmøte forrige torsdag, men bare 17 medlemmer dukket opp.

– Vi må prøve å få årsmøtet til å bli mer interessant for foreldre og andre i og rundt Senja, erkjenner Hansen.

Klubben kommer til å kalle inn til et ekstraordinært årsmøtet for å få valgt et nytt styre.