FILs potensielle toppscorer i 3.-divisjon denne sesongen har vært satt på sidelinja så og si hele oppkjøringen.

Tidlig i januar røk han leddbåndet i ankelen. Samtidig fikk en «bone bruise» i kneet, letter forklart som en slagskade.

Finnsnes-trener Alexander Samuelsen varslet tidlig at det kunne spøke for om Simonsen i det hele tatt kom til å rekke seriestarten mot Skjervøy 14. april.

– Jeg har vært veldig usikker. Man vet aldri hvor lenge man kan være ute med en slik type skade, sier Simonsen.

Sølv og skadefri

Men nå ser ting lysere ut for spissen. I forrige uke var han i full trening igjen. Og i helgen var han med for Sjarmtrollan da de sikret sølv i eliteserien i futsal.

– Jeg kom tilbake i full trening i forrige uke, så tar vi det gradvis hvor mye jeg er med. Men jeg var med i helgen og kjente ingen ting til ankelen, fortellser Simonsen.

Han spilte hele kampen i seriefinalen mot Sandefjord, som Sjarmtrollan tapte 2-4.

Søndag satt han på benken da Sjarmtrollan sikret seriesølvet med 3-0 seier over KFUM.

– Når man får summet seg litt tror jeg det at det ble sølv er helt greit. Vi har ikke vært gode nok i år. Men det er klart, når man kan kjempe om gullet så vil man jo ta det. Men Sandefjord har vært et bedre lag enn oss i år, sier Simonsen.

Rekker seriestarten

Han er sikker på at han kommer til å rekke seriestarten.

– Det lover godt. Det fysiske apparatet har gjort mye riktig. Da er det bare for meg å få kroppen til å respondere, så skal man bli klar til Skjervøy 14. april. Så jeg er veldig fornøyd egentlig. Det har vært tre lange måneder med mye bannskap, sier han og legger til:

– Første gang man blir ordentlig skadet går man litt ned i jelleren. Det er bare å reise seg opp igjen, tenke seriestart og tenke at det er målet.

Simonsen tror og håper han skal få seg én omgang i treningskampen mot TUIL førstkommende søndag.

– Så har vi kamp siste helgen før seriestart. Da skal jeg være med så mye jeg kan. Jeg tar det gradvis i kampene, så skal man bli klar til seriestart.

– Har blitt voksen

Finnsnes-trener Alexander Samuelsen er klar på at Simonsen er en av lagets viktigste spillere.

– Han begynner å bli en meget rutinert spiller. Vi vet alle statstikken hans, men det handler også om at han har blitt voksen, er rutinert og vet hva som kreves av laget og spillere rundt seg. Det er ingen tvil om at han er kjempeviktig. Det vet han godt selv og derfor er det viktig for oss å ha han skadefri og igang igjen.

Samuelsen har hatt hodebry i vinter med flere skader i troppen.

– Nå begynner vi så smått å få både Toms (Mesz) og Klausmark (Jonas) i trening. Sega (Ngom) er enda ute. I tillegg sliter Mathias Bendiksen og Joakim Nilsen med lyskene. Men ellers skal det begynne å se bedre ut. Jeg satser på at denne uka blir litt bedre enn den forrige. Vi trenger å få folk tilbake. Det er bare en måned til seriestart. Det har ikke vært optimalt, derfor blir denne måneden viktigere enn noen gang med tanke på å få brukt den best mulig, sier Samuelsen.