Disse idrettsarrangementene i regionen avlyses

Se oversikten over hvordan korona-viruset rammer idretten i Midt-Troms og dets utøvere.

AVLYST: Reistadløpet er ett av mange idrettsarrangement som er avlyst.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Mange arrangement er allerede rammet av koronaviruset. Status torsdag morgen er at flere idrettsarrangementer er blitt eller blir rammet på grunn av faren for koronasmitte.

I helgen var det ikke publikum til stede i Holmenkollen. Samtidig er sluttspillet i hockey avlyst, det samme gjelder treningskamper i fotball. I tillegg går Norges skjebnekamp mot Serbia uten tilskuere på Ullevaal. Raw Air i hopp går også for tomme tribuner.

Folkehelseinstituttet anbefaler at arrangementer ikke skal ha mer enn 500 deltagere. Det gjør at en rekke arrangement lokalt og regionalt også avlyses.

Under kommer løpende oppdateringer på arrangement lokalt og regionalt som rammes av koronaviruset:


NM PÅ SKI AVLYST

NM-veka som også inneholder del to av ski-NM, er avlyst som en følge av situasjonen rundt koronaviruset.

Ski-NM-delen var lagt til Lillehammer 25.–29. mars. NM-veka er et arrangement som skulle gått for første gang med en rekke idretter på programmet.

– Norges idrettsforbund har hele tiden vært opptatt av å følge rådene til Folkehelseinstituttet og myndighetene knyttet til arrangementer. På grunn av den krevende situasjonen som koronaviruset har skapt i Norge, og den siste utviklingen, ser vi ingen annen løsning enn å avlyse arrangementet. Vi er lei oss for å ikke få gjennomført den første utgaven av NM-veka vinter, men her kommer spørsmålet om liv og helse foran idrett, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg.

ANBEFALER AT ALL BREDDEAKTIVITET OPPHØRER

Norges Skiforbund anbefaler at all breddeaktivitet i ski opphører for resten av sesongen fram til 30. april.

Dette besluttet Skistyret i et møte torsdag formiddag. «Det er et tiltak for å bidra til å hindre spredning av koronaviruset og lette belastningen for lokale helsemyndigheter, heter det på skiforbundets hjemmeside

«Norges Skiforbund vil understreke viktigheten av at alle våre medlemmer, klubber og kretser tar ansvar for å bidra i den dugnaden vi alle nå må ta del i».

SVØMMEKLUBB AVLYSER ALL AKTIVITET

Finnsnes svømmeklubb innstiller alle aktiviteter fremover.

– Med bakgrunn i de siste opplysningene og rådene fra helsemyndigheter vedrørende Coronasituasjonen så er risikovurderingen slik at Finnsnes svømmeklubb innstiller alle planlagte aktiviteter inntil videre.
Det betyr at svømmekurs, treninger, trenerkurs, årsmøte avlyses. Finnsnes svømmeklubb beklager situasjonen, skriver klubben på Facebook.

FOTBALLFORBUNDET AVLYSER ALL BREDDEAKTIVITET

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet avlyses ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, Generalsekretær i Norges Fotballforbund.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

BANDYFORBUNDET AVLYSER ALL AKTIVITET

Sesongen til Senja Innebandyklubbs seniorlag, ungdomslag og barnelag er over. All aktivitet stoppes av Norges Bandyforbund.

– Norges Bandyforbund avlyser all aktivitet på regionalt og nasjonalt nivå i sine tre idretter bandy, innebandy og landhockey med øyeblikkelig vikning. Med bakgrunn i den kritiske situasjonen med koronasmitte og fare for folks liv og helse, følger Norges Bandyforbund opp de sterke anbefalingene fra nasjonale og lokale helsemyndigheter om å begrense samlinger av mennesker. Norges Bandyforbund følger opp det ansvaret som flere andre særidrettsforbund har tatt i denne vanskelige situasjonen for nettopp å begrense spredning av koronasmitte, opplyser Norges Bandyforbund.

– Selvsagt er dette en kjedelig beslutning å måtte ta, sier president Erik Hansen i Norges Bandyforbund.

– Men her må helse gå foran. Og med de sterke oppfordringene som kommer fra sentral helsemyndighet finner vi det ikke tilrådelig å fortsette med våre idrettsaktviteter, verken kamper eller treninger.

Norges Bandyforbund har nedsatt en arbeidsgruppe som må se på hvilke følger denne beslutningen får for utviklingen av alle tre idrettene. Denne beslutningen er fattet med støtte fra forbundets regioner, kretser og seksjoner.

Nord-Norge Bandyregion anbefaller alle klubber til å avlyse all trening for å bidra til å hindre spredning av koronaviruset.

AVLYSER ALL TRENING FREMOVER

Bardufoss Gym og Turn avlyser all trening fremover.

– Bardufoss gym og turn har besluttet av avlyse alle treninger de neste 2 uker fra og med idag torsdag 12. Mars, både for breddepartiene og troppspartiene. Dette for å begrense risikoen for smitte av koronaviruset. Vi oppfordrer til å følge med på Bardufoss gym og turns sider på sosiale medier for videre informasjon. Vi vil følge FHIs råd om når vi kan gjenoppta treningene, skriver turngruppa på Facebook.

DROPPER BARENTS WINTER GAMES

Flere idrettsutøvere fra Midt-Troms hadde planlagt å reise til Kajaani i Finland for å delta i Barents Winter Games siste helgen i mars. Det blir ikke noe av.

Barents Sports Committee Norway har besluttet å ikke sende de vel 300 utøverne fra Nord-Norge til lekene i Finland.

I lys av de nye anbefalingene har BSCN hatt et ekstraordinært styremøte angående vår deltakelse i Barents Winter Games som arrangeres den 27-29 mars i Kajaani.

– I styremøtet ble det bestemt at vi ikke ønsker å ta risikoen med å reise med over 300 unge deltakere fra hele Nord-Norge i buss. Det er en lang busstur, hvor muligheten for smittespredning er stor. Det er heller ikke et alternativ å frakte deltakere på annen måte. Det vil også være en stor smitte-risiko i å delta på arrangementet hvor det vil være over 1000 deltakere. Det er med tungt hjerte vi har tatt denne avgjørelsen. Både vi og deltakerne har virkelig gledet oss til å møte våre venner i Barents-regionen, til å skape gode idrettsopplevelser og knytte nye vennskaps-bånd, sier styreleder i BSCN, Kent Nyheim.

NNM I SKISKYTING AVLYST

Det nordnorske mesterskapet i skiskyting, som skulle vært avholdt i Tromsø til helgen, ble torsdag morgen avlyst.

– TSSL har i dag tidlig valgt å avlyse NNM. Vi har i det lengste sett på løsninger for å avvikle arrangementet, og vi beklager at vi nå må avlyse. TSSL velger å avlyse av samme grunn som andre arrangører, forhindre spredning av viruset, selv om det ved vårt arrangement var vurdert i lag med Tromsø kommune til å ha lav risiko, opplyser rennleder Kent Eirik Gerhardsen.

– Vi vet at det var mange utøvere og ledere som gledet seg til disse dagene i Tromsø, og synes det er synd å måtte avlyse. For de som allerede er ankommet Tromsø vil det være mulig å trene i anlegget i dag.

NM I KARATE AVLYST

NM i karate i Tromsø 21. mars er avlyst.

– Da situasjonen er uforutsigbar og råd og retningslinjer endres daglig, er alle forbundets stevner ut mars måned utsatt, inkludert JKA-NM førstkommende helg og NM i fullkontakt-karate 21. mars. Videre informasjon, inklusive nye stevnedatoer, vil offentliggjøres så snart som mulig. Innen 20. mars vil det fattes en ny avgjørelse for aktivitet og arrangementer i april, opplyser Norges Kampsportforbund.

JUNIOR-VM I ALPINT AVLYST

Kommuneoverlegen i Narvik stanser det pågående junior-VM i alpint som følge av spredningen av koronaviruset.

Det betyr at de tre siste konkurransedagene av mesterskapet ikke blir gjennomført. Over 300 utøvere fra 40 land deltar i junior-VM i Narvik.

– Vi har kommet til en situasjon hvor vi har en nær dobling av antall korona-tilfeller i Norge på ett døgn, og viruset har fått status som en internasjonal pandemi. Selv om vi har gjort alle forholdsregler og er i et område uten et eneste påvist tilfelle av viruset, velger vi å avlyse, sier kommuneoverlege Sverre Håkon Evju, som også er medisinsk ansvarlig for mesterskapet.

ALL REGIONAL KAMPAKTIVITET AVLYSES

Norges Håndballforbund avlyser all regional håndballaktivitet fra og med torsdag 12. mars. Det betyr at alle lokale lag i Midt-Troms ikke skal spille kamper inntil videre.

Dette tilbudet består kort oppsummert av alle serier og kampaktiviteter i regi av Norges Håndballforbund, for begge kjønn og i alle aldersklasser - med unntak av REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon, som sorterer under det nasjonale tilbudet.

De tre sistnevnte serienivåene underlegges en fortløpende vurdering med hensyn til videre forløp.

– Dette er ikke noe vi gjør med lett hjerte, og jeg beklager den situasjonen som norsk håndball nå står overfor. Signalene fra helsemyndighetene er imidlertid så tydelige at dagens beslutning fremstår som en riktig avgjørelse, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

NORDNORSK TURNSTEVNE AVLYST

– På bakgrunn av FHI’s informasjon i dag om forbud for å avholde arrangement med 500 eller flere deltakere som er hjemlet i smittevernloven §4-1 2. ledd har styret i Finnsnes IL Turn valgt å avlyse Nord-Norsk Turnstevne som skulle arrangeres på Finnsnes 24. – 26. April, opplyser FIL Turn.

VERDENSCUPSPRINT I USA AVLYST

Verdenscupløpet i langrenn i Minneapolis avlyses på grunn av utbruddet av koronaviruset, melder det internasjonale skiforbundet torsdag morgen. Kvinner og menn skulle gått sprint.

USA har innført reiserestriksjoner, blant annet stanses all flytrafikk fra Europa, og dette gjør at løpene i Minneapolis ikke blir noe av.

– Vi følger føringer fra nasjonale og regionale helsemyndigheter, heter det i meldingen.

AVLYSER DOMMERSAMLING

Troms Fotballkrets hadde planlagt dommersamling kommende helg. Den blir det ikke noe av.

– Vi har i dag besluttet å avlyse den planlagte dommersamlingen til helga på grunn av koronacirusutbruddet, skriver kretsen i en e-post til Folkebladet.

AVLYSER SONE- OG KRETSTILTAK

Troms Fotballkrets avlyser alle sone- og kretstiltak inntil videre.

– Pga usikkerheten rundt coronaviruset i Norge ser vi ingen annen mulighet en å avlyse alle sone- og kretstiltak fra og med i dag onsdag 11.03.20 og frem til ny beskjed blir gitt, skriver kretsen på Facebook.

Avlysningene vil i første omgang omhandle:

  • Sonesamling i Nord-Troms/Lyngenhallen førstkommende lørdag 14.03.20
  • Sonesamlinger i Tromsø/skarphallen 12.03.20 – 19.03.20 – 26.03.20 og 02.04.20
  • Sonesamlinger i Midt-Troms/Bardufoss storhall 17.03.20 – 24.03 20 og 31.03.20
  • Kretstiltak for gutter og jenter født 2007 i Tromsø/skarphallen lørdag 21.03.20
  • Toppgruppe jenter lørdag 21.03.20 i Senja storhall.

LÅMØ 2020 ER AVLYST

Norges Svømmeforbund har besluttet å avlyse Landsdels Årsklassemønstring (LÅMØ) 2020. LÅMØ skulle vært arrangert i Kirkenes, Førde, Asker, Kongsberg og Namsos 13.-15. mars.

– Vi ønsker å være en medspiller i å redusere mulig spredning av koronaviruset i Norge. Vi ser også at flere landsdeler har hindringer som ikke muliggjør en rettferdig og sportslig bra gjennomføring av LÅMØ, skriver NSF på sin hjemmeside.

I utgangspunktet vil Årsklassemønstringen i månedsskiftet mai-juni arrangeres som normalt.

NORGESCUPEN I KICKBOKSING AVLYST

Norgescupen i kickboksing, som skulle gått av stabelen i Tromsø i slutten av mars, er avlyst.

– Som dere vet så skjer det stadig en utvikling vedr. Coronaviruset og FHI kommer stadig med oppdateringer basert på hendelsesforløpet. I den forbindelse har helsemyndighetene i Tromsø gitt beskjed om at NC 2 i Tromsø i slutten av mars må avlyses, opplyser president Bjørnar Sæther i Norges Kickboxingforbund.

AVLYSER TRENING

Sørreisa Turn avlyser all trening i 11. mars. Det kommende karnevalet som var planlagt 18. mars er også avlyst.

– Da det for tiden har vært mye bekymring og usikkerhet ang. turntreninger, karneval og koronavirus, har vi tatt en beslutning i samarbeid med kommunen at vi avlyser all trening i dag 11.03 og vi utsetter karnevalet.
Det vil være et informasjonmøte med kommunen til alle lag og foreninger i morgen og vi kommer da tilbake med mer info, skriver Sørreisa Turn på sin Facebook-side.

FOTBALL-LØRDAG UTSATT

Finnsnes IL Fotball og Varden FK skulle samarbeide om "Fotball-lørdag" i Midt-Tromshallen lørdag 21. mars. Den er nå utsatt inntil videre.

– Etter samtale med medisinsk personell har vi besluttet å utsette arrangementet frem til hverdagen normaliseres, og samlinger for våre yngste kan gjennomføres uten frykt for smitte, skriver FIL Fotball på Facebook.

AMPUTERT ONSDAGSRENN

Senja ski melder på sin Facebook-side at onsdagsrennene 11. mars og 18. mars blir delvis avlyst.

– Pga myndighetenes anbefalinger om forebygging av spredning av smitte, vil det bli noen endringer når det gjelder gjennomføring av onsdagsrenn i kveld 11. mars og neste onsdag 18. mars. Den yngste gruppa (født fra 2019 til og med 2014) møtes som normalt ved Silsandhallen kl 18, og går rundene sine som normalt. Det blir imidlertid ikke utdeling av saft eller salg av vafler. Onsdagsrennet for barn født i 2013 og eldre avlyses. Disse vil få info på sine grupper av sine trenere i løpet av dagen om skitreninger/aktiviteter ute i marka. Det vil og stå et skileikanlegg med runder oppe på og rundt skytesletta for uorganisert aktivitet denne uken. Senja Ski vil mandag komme med hva som skjer med neste uke.

Onsdagsrennet på Bardufoss går som planlagt i kveld etter klarering med kommuneledelsen. Det vil imidlertid ikke bli salg av kaffe og vafler, samt ingen saftutdeling ved målgang.

NM I SKISKYTING AVLYST

Skiskytter-NM i Vik i Sogn er avlyst. Det forteller Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Beslutningen ble tatt i samråd med kommunehelsetjenesten i Vik i Sogn.

– Det er selvsagt leit for arrangøren og alle som har gledet seg til Norgesmesterskapet, men folks helse må komme i første rekke nå, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

SPANDSTIND RUNDT AVLYST

Onsdag morgen melder arrangørene av det tradisjonsrike turrennet Spanstind Rundt, som skulle gått 9. april, at årets renn blir avlyst.

– Vi tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense smitte av coronaviruset. Vi lytter til de pålegg og råd som nasjonale og lokale helsemyndigheter gir, sier rennleder Marcus Nygård. Hensynet til deltagere, frivillige og alle involverte kommer i første rekke - ingen skal bli syke i forbindelse med vårt arrangement. Det eneste riktige for oss nå er å avlyse Spanstind Rundt 2020.

Det opprettes en refusjonsordning til Spanstind Rundts deltagere der startkontingenten vil bli refundert, eller at påmeldingen flyttes over til neste år om ønskelig. Spanstind Rundt vil informere sine deltagere om det praktiske rundt refusjonsordningen fortløpende, deltagere trenger derfor ikke ta kontakt for å få tilbakebetaling.

FOTBALLMYLDRING AVLYST

Sørreisa IL Fotball skulle kommende helg ha arrangert fotballmyldring, men de har valgt å avlyse arrangementet.

– Da vi den siste tiden har mottatt flere henvendelser fra bekymra foreldre i forbindelse med helgas myldring, og koronavirus, har vi tatt beslutningen om å utsette arrangementet til den værste «bølgen» har lagt seg. Vi ønsker å få flest mulig med på myldring, så derfor utsettes arrangement til koronabølgen har lagt seg og situasjonen er normalisert, skriver klubben på sin Facebook-side.

TRENINGSKAMP AVLYST

Treningskampen mellom KFUM og Tromsø IL, som skulle ha blitt spilt i helgen, er avlyst.

– Etter nye vurderinger har klubben besluttet å avlyse helgens kamp mot KFUM i Oslo. Klubben jobber nå med å finne andre kampalternativer, skriver TIL på sin hjemmeside.

REISTADLØPET AVLYST

Sent tirsdag kveld ble Reistadløpet avlyst.

– Med bakgrunn i kveldens anbefalinger fra både nasjonale helsemyndigheter (FHI), samt Norges Idrettsforbund og Norges Skiforbund er det i kveld besluttet at Reistadløpet lørdag 28. mars 2020 avlyses. Reistadløpet, på linje med alle andre store arrangement i norsk idrett som nå avlyses, tar det samfunnsansvaret vi har for å begrense og forhindre videre smitte av coronaviruset. Dette ikke bare av hensyn til alle deltakerne, men også ifht våre funksjonærer, vårt publikum og øvrig involverte, sier Reistadløpet i en uttalelse på egen facebook-side.

Tirsdag kveld ble også Birkebeinerrennet avlyst.

KVALØYA SKIMARATON AVLYST

Kvaløya Skimaraton, som skulle gå førstkommende lørdag, blir det ikke noe av.

– Kvaløya Skimaraton 2020 i Tromsø er avlyst! Begrunnelsen er en risikovurdering gjennomført etter siste retningslinjer fra Folkehelseinstituttet. Konklusjonen er at vi ikke kan gjennomføre uten risiko for spredning av koronasmitte etter siste anbefalinger. Vi jobber med en refusjonsordning for startkontingent for alle påmeldte. Vi beklager å skuffe alle skiglade som gledet seg til vårt fine turrenn, men vi vil ta ansvar i en usikker situasjon. Vi kommer tilbake i 2021 med 10-års jubileum. Hilsen dugnadsgjengen i Sør-Kvaløya IL, skigruppen og Kvaløysletta Skilag, skriver KSM på sin hjemmeside.

SKANDINAVISK CUP OG NNM AVLYST

Kommende helg skulle Skandinavisk Cup i langrenn ha blitt arrangert i Harstad. Helgen etter skulle nordnorsk mesterskap i langrenn ha vært arrangert i samme by. Begge arrangementene er avlyst.

– Vi har hatt et timelangt møte. Der fikk vi beskjed om å avlyse, og det gjør vi uten protester, sier rennleder Rune Tøllefsen til Harstad Tidende.

– Vi har ordre fra Norges Skiforbund om å følge lokale myndigheters innstilling, og det har vi gjort.

DROPPER VERDENSCUPAVSLUTNINGEN

Erik Valnes og resten av det norske langrennslandslaget har besluttet å droppe verdenscupavslutningen i Canada og USA kommende helg og neste uke.

– Arrangementene der borte går som planlagt, men uten norske løpere. Det er en totalvurdering, der vi først og fremst tenker på helserisikoen, sier Espen Bjervig i Norges Skiforbund.

JUNIOR-NM AVLYST

Junior-NM på ski på Beitostølen som skulle gått fra fredag til søndag kommende helg er avlyst.

Arrangøren har opplyst at det er om lag 1000 påmeldte deltakere til junior-NM, og at det var ventet rundt 600 ytterligere tilstedeværende med støtteapparat og familiemedlemmer. I tillegg ville mange lokale frivillige være involvert.

NNM TURN AVLYST

Tirsdag ble NNM i troppsgymnastikk, som skulle ha gått av stabelen kommende helg på Bardufoss, avlyst.

– Vi tør ikke arrangere mesterskapet på grunn av at vi er redd for økonomiske konsekvenser for oss, om det blir konstatert et utbrudd relatert til stevnet vårt og folk må settes i karantene, sier leder Lise Hagensen Nytrøen i Bardufoss Gym & Turn til Nye Troms.