– Spennende at lille Salangen skal arrangere et så stort stevne

Lørdag er det duket for barnekretsturnstevne med gymnaster fra hele Troms i aksjon. I år er det Salangen IF Turn sin tur til å arrangere.

FOLKSOMT: Leder i Salangen IF Turn, Isabell Sørensen, venter besøk fra gymnaster fra hele Troms, samt Svalbard, den kommende helga. 

sport

Det hele skjer den kommende helga, både lørdag og søndag.

Barnekretsturnstevnet arrangeres hvert år, og det går på rundgang hvem som arrangerer. I år er det altså Salangen IF Turn sin tur.

– Det er et stevne som arrangeres hvert år, så bytter man på å arrangere det og i år er det vår tur. Lille Salangen skal arrangere et så stort stevne, så det blir spennende, smiler Isabell Sørensen, leder i SIF Turn.

Hele Troms og Svalbard

Hun forteller at det på lørdag blir trening og aktiveter som diskotek, tegning og lek.

Søndag er det klart for selve oppvisningen.

– Søndag er selve showet, oppvisningen hvor de skal vise det de har trent på i år. Noen skal danse og noen skal hoppe, forteller Sørensen.

Det er barn fra 1. klasse til 6.klasse som deltar på barnekretsturnstevnet.

– De kommer fra hele Troms. Det kommer faktisk noen helt fra fra Svalbard også, forteller hun.

Stream på storskjerm

En av utfordringene til klubben, er hvordan de skal få plass til publikum. Salangshallen har nemlig ikke den største publikumskapasiteten.

– Det er det som er utfordringa vår. Vi har plass til 220 oppe på tribunen, så blir vi å ha litt nede i hallen tror vi, men vi har ikke helt bestemt oss, sier Sørensen.

I samarbeid med Folkebladet skal også stevnet streames og klubben ønsker å ha streamen på storskjerm inne i hallen.

– Vi skal prøve å få til streaming som kan vises på storskjerm, men også sånn at det kan sendes hos en avis, slik at folk som ikke kan komme får sett. Det er langt å kjøre og kanskje er det noen foreldre eller besteforeldre som vil sitte hjemme å se på, sier Sørensen.

– Opplevelse man ikke glemmer

Mirra Olsen, gymnast i Salangen IF Turn, deltok på barnekretsturnstevnet i Tromsø i fjor, og sier at det er en opplevelse hun ikke kommer til å glemme.

– Det var veldig bra og det var gøy. Det var også spennende fordi man fikk turne litt i den nye hallen der. Det var veldig gøy og en opplevelse man ikke kommer til å glemme, sier hun.

PS: Folkebladet streamer barnekretsturnstevnet direkte fra klokka 12.00 på søndag.

Neste helg er det duket for barnekretsturnstevne. I år er det Salangen IF turn som arrangerer det store stevnet i Salangshallen på Sjøvegan.