Slik er avdelingsoppsettet for 2019

Avdelingsoppsettet for både 2.divisjon og 3.divisjon 2019 er klart. Se hvem både FK Senja og Finnsnes IL skal møte til neste år.

  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

FK Senja rykket som kjent opp til 2.divisjon i år, mens Finnsnes med sin 8.plass gyver løs på et nytt år i regionsligaen (3.divisjon) til neste år.

Det var ventet at FK Senja skulle havne i samme avdeling som store klubber som Fredrikstad og Moss, men slik blir det ikke. I stedet kan blåtrøyene forberede seg til turer vest i landet, og de skal møte både Sotra og Åsane. Ellers er de i samme avdeling som de to andre nordnorske lagene på nivå 3, nemlig Mjølner og Alta.

For FILs del var det knyttet spenning til om man havnet i en ren avdeling med Troms-lag og lag fra Oslo og østlandet, og at lagene fra Nordland havnet i en annen avdeling. Men slik blir det ikke og Finnsnes skal for eksempel til Melbu og Bodø også til neste år. I tillegg er det flere østlandslag i avdelinga.

– Å sette opp Norsk Tipping-ligaen har vært ekstra utfordrende i år, og det var ikke til å unngå at noen klubber får lengre reiser selv om vi prøver å begrense det mest mulig. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig og Nord-Norge bør kobles mot lag fra Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som får reisebelasting, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

– Andre viktige kriterier er jevn fordeling av 2. lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. Vi prøver også å legge til rette for flest mulige lokaloppgjør der det er mulig. Alle behov går ikke alltid opp, men vi har hatt et meget godt samarbeid med Divisjonsforeningen og håper klubbene totalt sett er fornøyd, sier Fisketjønn.

Slik er Senja og FILs avdelinger:

PostNord-ligaen avdeling 2:

Alta
Mjølner
Senja
Bærum
Kjelsås
Grorud 
Asker
Oppsal
Elverum
Fram
Odd 2
Florø
Sotra
Åsane

Norsk Tipping-ligaen avdeling 6

Harstad
Melbo
Leknes
Fløya
Finnsnes
Skjervøy
Tromsø 2
Junkeren
Bodø/Glimt 2
Gjelleråsen
Lillestrøm 2
Skjetten 
Ull/Kisa 2
Hønefoss