Klar for nok en løpsfest på Husøya

Lørdag 15. september går Husøymila av stabelen for andre gang.

Løp Til helga er det duket for løpeglede og stor stemning når Husøymila går av stabelen for andre gang. Her fra fjorårets arrangement.   Foto: Janne Sand

Artig Det er masse arbeid som skal til for å arrangere Husøymila. Daglig leder i Husøy IL , Renate Renland, synes likevel det er bare artig.  Foto: Privat

sport

Etter at ideen om et løp først oppstod, heiv Husøy IL seg nokså spontant igang med å stelle i stand til Husøymila i fjor høst. Og selv om de bare brukte tre uker på å planlegge og klargjøre arrangementet, kunne Husøy IL konstatere at hadde klart å tiltrekke seg nesten 170 deltakere og at det hele ble en stor suksess.  

Nå er håpet å få til det samme i år.

– I år har vi jo hatt mer tid på oss, men vi var nødt til å vente til Husøydagan var avsegstyrt før vi dro igang med planlegginga til Husøymila. Dette blir artig, smiler Renate Renland.

Årets arrangement går av stabelen lørdag 15. september.

En rekke klasser

Nesten enhver skal kunne finne en passende deltakerklasse under Husøymila. Her blir det trimklasser (5 kilometer og 10 kilometer), en egen klasse for utviklingshemmede, barneløp for de mellom to og ti år (600 meter for de minste, og 1,5 kilometer for de største) og det er klasser for aktive. Innen aktiv klasse er det løp for barn 10-12 år på fem kilometer, for jenter og gutter 13-15 år på én mil og voksen dame og herre på én mil.

– Fire runder rundt på øya her blir én mil. Nå oppdaget vi i fjor at løypa var litt for kort, bare 8,8 kilometer, og derfor legges den første runden over moloen og ned til parken der før turen går tilbake igjen, forteller Renland.

Under Husøymila i fjor var det mye liv og røre i og ved løypene, noe hun forteller at deltakerne ga uttrykk for at de syntes var artig. Renland håper på at det blir like folksomt i år.

– Er det mange som har meldt seg på så langt?

– Vi har rundt 40 som har forhåndspåmeldt seg, og så er det jo også mulig å melde seg på på dagen. Håpet er at vi får rundt 200 deltakere, sier Renland.

Deler ut flere premier

I forbindelse med Husøymila kan arrangørene lokke med fine premier. Renland skryter i den anledning av Husøys egen Tommy Larsen for jobben han har gjort med å hente inn sponsormidler.

– Vi har over 20 sponsorer — blant annet alle båteriene her på øya, opplyser Renland.

– Blir det noen premier?

– Vi skal dele ut premier for sikkert 40.000 kroner. Det er premier per klasse, samt at vi i det aktive klassene har noen spurtpremier. Beate Moeggen på On The Corner har også laget til luer med Husøymila, og alle ungene fra to til ti år som deltar får slike luer.

Etter at alle løpene har gått av stabelen, der barneløpene er sist i rekka, blir det et opplegg med premiering i samfunnshuset.

– Det er så artig

– Hvordan blir det med tidtaking under Husøymila?

– Til det har vi leid inn profesjonell hjelp fra Kjell Harald Horn og Leif Gunnar Arnesen. Vi bruker jo å hjelpe dem under skyracet i forbindelse med Sans Senja, så nå forventer vi at de leverer tilbake, humrer Renland.

Hun opplyser for øvrig at de også i år kommer til å kjøre en øvelsen som slo meget godt an i fjor, nemlig oppvarming før løpene ved instruktører plassert på øyas bensinstasjonstak.

– Og så satser vi på å lage masse liv der nede akkurat over moloen, eller i bruddet som vi sier. Der skal vi ha speakertjeneste, og sende direkte på Facebook med intervjuer og litt forskjellig, sier Renland.