Sørreisa-jenta, som representerer BOIF, vant Norgescupen for junior i sin klasse forrige sesong.

Etter sesongen ble hun belønnet med plass på juniorlandslaget. Den siste uka har 18-åringen vært på Equinors international junior camp på Sjusjøen sammen med 200 talenter fra 19 forskjellige nasjoner. Den internasjonale samlingen er et tett samarbeid mellom Norges Skiforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter.

– Veldig bra opplegg

Under samlingen har også flere av landets største skistjerner vært til stede. Både Ragnhild Haga, Johannes Høsflot Klæbo og Astrid Uhernholdt Jacobsen har vært på besøk. Noen av dem har blant annet holdt foredrag.

– Det var veldig greit å høre foredragene. Det er veldig bra at de tar de seg tida til å komme, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen til Folkebladet.

– Hva pratet de om?

– De pratet om mye forskjellig, men noe var jo om tålmodighet og at ikke alle kan gå rett fra junior til senior å gjøre det bra, sånn som Johannes har gjort. Det var mye forskjellig, at det kan være greit å gjøre noe på siden av langrenn, og selvfølgelig litt trening hvor de delte litt erfaringer og hvordan man holder motet oppe hvis man blir skadet, forteller hun.

Med 200 løpere fra 19 land tilstede, har det også vært ting å plukke opp fra de beste juniorene fra andre land.

– Det er mange forskjellige land og de beste juniorlagene fra mange land møtes. Det blir veldig trykk og tett konkurranse på trening. Ikke alle kan engelsk, men vi har jo pratet og utvekslet noen ord om hvordan de liker å trene. Man har jo blitt kjent med nye folk og det er lærerikt og artig å bli kjent med folk fra andre land også, sier Gulbrandsen.

Til tross for at det er så mange løpere til stede, har det likevel vært tett oppfølging under samlingen.

– Det har vært mye besøk og foredrag, og veldig mange flinke folk. Det er mange trenere her også, så det er ikke sånn at man ikke har fått tilbakemeldinger på det man gjør. Jeg synes det har vært et veldig bra opplegg, skryter BOIF-løperen.

Godt inntrykk av treneren

Dette er Gulbrandsens andre samling med juniorlandslaget. Før ferien var hun på en samling på Sognefjellet.

Onsdag drar hun hjem fra Sjusjøen, men neste uke er det avgårde til nok en samling. Da sammen med rekruttlandslaget til Trollhättan i Sverige, hvor hun blant annet skal delta i Alliansloppet. Senere skal hun til Torsby og gå i skitunnellen der.

Så langt trives hun godt på juniorlandslaget.

– Jeg var ikke kjent med alle når vi startet, men det er veldig mye å lære og vi har forskjellige kvaliteter. Jeg tror det er mye å hente ut av å være på et lag som dette. Erfaringer deles og jeg tror jeg kan vokse veldig på det, sier Gulbrandsen, som også har fått ny trener på juniorlandslaget i Monica Kørra.

– Hun har mye erfaring og utdanning, og er veldig engasjert. Jeg har fått et veldig bra førsteinntrykk av henne.

Skadefri og god sommer

Forrige sesong gikk svært bra i skisporet, med sammenlagt-seier i Norgescupen og NM-gull på sprint for å nevne noe. Den kommende sesongen har hun ikke ofret mange tanker enda.

– Jeg har trent og vært skadefri nå i sommer, så jeg får bare fortsette med det utover høsten, så får vi se hvordan det blir, sier hun.

Hun leter stadig etter ting å forbedre.

– Jeg har en del å hente på utforkjøringer, men det er alltid noe å hente overalt, så jeg har jobbet med det meste i sommer.

Kommende sesong vil hun gå i den eldste juniorklassen (19/20 år).