Vel gjennomført NNM:

Om to uker er det «på an» igjen

Det er mye å henge fingrene i for Finnsnes Pistolklubb om dagen.

SMELL: Det smalt godt på Aspelund denne helga. Her fra en av de siste lagene.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

FORNØYD: Robert Helgesen i Finnsnes Pistolklubb var godt fornøyd med helgas stevne. Om to uker er det nytt stevne på gang.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

T-SKJORTE: En av skytterne fra arrangørklubben viste frem hva som sto på ryggen hans.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

FOR ALLE: Arrangøren la til rette for at alle kunne skyte, som vi ser på bildet (nummer tre fra venstre).  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

Denne helga har Finnsnes Pistolklubb arrangert Nord-Norsk Mesterskap i spesialtfelt.

– Det har gått bra. Vi fikk litt færre deltagere enn først antatt, siden det ble litt kluss med KM i Nordland, så skytterne derfra kom ikke. Det var jo synd. Ellers har det gått bra. Det har vært upåklagelig oppmøte og folk har hatt det trivelig og skutt godt, forteller Robert Helgesen i Finnsnes Pistolklubb.

Rundt 30 skyttere deltok per stevnedag, lørdag og søndag.

– Vi ville sannsynligvis fått 20-25 til fra Nordland om de hadde kommet, sier Helgesen.

De som var der var fra arrangørklubben, Tromsø, Narvik og Finnmark.

– De gjør en kjempeinnsats

Om 14 dager arrangerer Finnsnes Pistolklubb enda et stevne. Da er det feltstevne som står på planen på Falken Skytterbane på Aspelund.

Helgesen mener klubben kanskje har tatt på seg for mye.

– Vi har kanskje tatt på oss i meste laget, men fortsatt så er det ett stevne som ikke blir arrangert i år fordi ingen vil ta på seg det. Det er kretsmester- skapet i felt. Vi har ikke kapasitet til å ta det. Vi har tatt begge NNM og fått dem avviklet. Det er en del inaktive klubber i sørfylket som burde tatt dem, men de gjør ikke det, sier Helgensen.

Men han roser de som stiller opp og gjør at de stevnene de har, blir godt gjennomført.

– De som har interesse av dette stiller på dugnadene og gjør en kjempeinnsats. Vi klarer fint å få det gjort, men det er marginalt med folk så det skal ikke så mye til før det blir vanskelig igjen. Mister man en person, så er man ute å kjøre med en gang, sier han.

– Vi har vært alt fra 12-13 under planlegging og oppbygging, mens i dag er vi vel 8 til 10 i sving. Alle må ta sin del av dømming og sånne ting, men de som er her gjør en kjempejobb, skryter han.

Mange medaljer til Tromsø

Og under stevnet var det tilrettelagt for at alle kunne delta. Det kunne man se da en mann i rullestol deltok på lik linje med resten.

– Han er aktiv og er med på alle stevner. Vi prøver så langt det lar seg gjøre og prøver å legge til rette for at alle skal komme seg på standplass, forteller Helgesen.

I klassen spesialfelt pistol var det Tromsø Pistolklubb som dominerte. De stakk av med alle medaljene i den klassen, og med lag-gull.

I spesialtfelt revolver var det Dag Magne Hellemo fra Finnsnes Pistolklubb som tok den øverste plassen.

I spesialfelt Magnum 1 tok Bjørn Iversen fra Tromsø Pistolklubb gullet, foran John Erling Rydningen fra Salangen Pistolklubb og Dag Magne Hellemo fra arrangørklubben på 3.plass.

Nevnte Iversen tok også gull i Magnum 2-klassen, foran Finnsnes-skytteren Hellemo.