Han kjørte i en bakhjulsdrevet Fordi Fiesta i klassen som kalles Super nasjonal inn til 2,4 liter motor.

Etter to omganger av lørdagens løp ledet han klart med over seks sekunder ned til Marius Novstad fra NMK Hålogaland, og da tredje omgang ble avlyst på grunn av regnet som kom ble dette også sluttresultatet.

Og Robin Slåttekjær er ikke altså noen hvem som helst innen bakkeløp - dette er mannen som i år leder NM i bakkeløp etter at to løp er unnagjort. Og på lørdag i Målselv ble han klokket inn i sin klasse på tida 1,47,52 med sine knallrøde Ford Fiesta - det var seks og et halvt sekund foran nestemann i klassen.

– Utrolig fine forhold

Slåttekjær har bare godord å si om bakkeløpet i Målselv. Han beskriver bakken som utrolig bra, og forteller at han hadde Escorten sin i tett opp mot 180 kilometer i timen i enkelte partier på vei opptil målpassering.

– Det var ypperlige kjøreforhold, og jeg hadde kjempegodt feste hele veien opp. Jeg kjørte med svært myke dekk, og de omtrent klistrer seg til asfalten.

Slåttekjær som er både tidligere Norgescupvinner og er nå mannen som leder årets NM i bakkeløp, der to løp over ei helg enda gjenstår og skal kjøres i Larvik.

Slåttekjær sier at helgas bakkeløp i Målselv stort sett har vært meget bra.

Toktid å få bilene ned igjen

– Løypetrasséen er jo meget bra, og selve omivelsene her er jo utrolig vakre, både for oss som kjører, og for publikum. Skal jeg trekke fram et minus må det være at det tar tid å få bilene opp og ned mellom hver omgang. Men siden det ikke er noen annen måte å gjøre dette på må det jo bli slik. Jeg ser jo at det var stor pågang av publikum utover lørdagen, så det var jo ikke noen annen måte å løse denne logistikken på enn å faktisk ta tida til hjelp.

Slåttekjær var ikke med i fjor, og på spørsmålet om han vil bli se her igjen svarer han at det håper han.

– Slike ting handler jo om økonomi, det koster jo en selvfølgelig en god del å klare å komme seg hit med bil og annet utstyr.