FIL-laget tok ferie på en 6.plass, syv poeng bak naboklubben FK Senja.

Siden vårsesongen har mye skjedd når det kommer til spillerlogistikk. Daniel Norum Danielsen, Fredrik Pedersen, Benjamin Fjellstad Thomassen og Gharib Gerkondani er borte. I august forsvinner også Mathias Bendiksen og Tobias Kvalvik Henriksen. Inn har de fått Sebastian Ottesen (TUIL), Martin Skogstad (Fløya) og Julian Aloyseous (Skarp).

– Det blir bra å komme i gang, så blir det også spennende å se hvor vi står med litt nye spillere og sånt, sier Samuelsen.

Spillende motstander

Søndagens motstander Frigg ligger plassen foran FIL på tabellen, med ett poeng mer. Samuelsen beskriver de som et veldig spillende og gjerrig lag.

– Vi møter et godt lag som er spillende og det bør i utgangspunktet passe oss bra. De slipper inn lite mål, så vi får ikke noe gratis. Vi og Frigg er de to lagene som har sluppet inn minst mål, sammen med Senja, sier han.

FIL må også betegnes som et spillende lag og hjemme på Finnsnes har de styrt og scoret mange mål i vårsesongen. Mot Frigg tror Samuelsen at tålmodighet blir en nøkkel.

– Det blir interessant å se. For oss handler det om å være tålmodig. De vil ha ballen i perioder og vi må ikke bli stresset av det. De er flink til å drenere spillet og de har ballen mye. Vi kan ikke score når de har ballen, men vi kan få gunstige brudd om vi har god struktur og fine avstander i laget.

Tilnærmet full tropp

På eget gress er det kun Bodø-laget Junkeren, som ligger på 2.plass, som har scoret mer enn Finnsnes i 3.divisjon, avdeling 6. Det er en trend FIL selvsagt vil at skal fortsette.

– Det er det som blir interessant og artig. Vi vil at den trenden skal fortsette. Junkeren har flere enn oss, men det er mye på grunn av den Sortland-kampen (14-0 seier) der de vant ekstremt mye. Hjemme skal vi underholde og vinne, og det skal være et fort, sier Samuelsen klart og tydelig.

På skadefronten ser det langt lysere ut enn det gjorde mot slutten av vårsesongen. Kun Tobias Sørensen og Jonas Klausmark, to spillere som var skadet store deler av våren, mister oppgjøret mot Frigg.

Og på spørsmål om noen av de tre nysigneringene starter, er svaret ja.

– Noen av dem kommer til å starte, men det er ikke helt bestemt hvem og hvordan det blir. Siste vurdering blir tatt på lørdag, avslutter han.