I lørdagens race 2 ble det nok en solid seier for Eskil Kling i Jr Sport 300, og dermed ble det hele fire seire på ham i JrSport 300 og NorgesCup SuperStock 600 denne helgen. En prestasjon som bare kan omtales som utrolig.

Tredje runde i NM og NorgesCup Roadracing ble kjørt ved Arctic Circle Raceway fredag og lørdag. I klassen NorgesCup SuperStock 600 vant Kling begge sine løp med sin Yamaha R 600, og det samme gjorde han i JrSport 300 der han kjørte med sin Kawasaki 400.

Noen stevner igjen

16-åringen sier til Folkebladet at han enda har noen stevner igjen i sommer, det neste kommer allerede neste helg i Karlskoga i Sverige. Han har med seg både mamma Isabell og pappa Raymond. Han forteller at den eneste formen for forhåndstrening før han i det hele tatt startet med å kjøre motorsykkel er den treningen han har hatt med å kjøre terrengsykkel opp i skogen i Solli.

– Det er jo det som gjør hans prestasjoner desto mer imponerende, sa pappa Raymond da vi snakket med ham midtveis i sesongen i fjor.

Han forteller at sønnen har fått svært mange lovord fra eldre og adskillig mer garvede motorsykkelførere for den måten han håndterer sykkelen på asfaltbanen.

– Nå er det bare noen få stevner igjen i sommer før det er slutt for denne sesongen, sier 16-åringen.

Det vil si, helt slutt på treningen er det ikke. Fartsfantomet har de siste to årene tatt turen til Spania for å trene med motorsykkelen der, forteller han på telefon til Folkebladet etter helgas fire strake seire.

Mamma styrer butikken

På spørsmålet om hvor han henter finansieringen fra sier han at det kan han takke gode sponsorer for. Han sier at når det gjelder finansene og booking av billetter når de er ute og reiser er det mamma Isabell som står for det, så han kun har motorsykkekjøringen å konsentrere seg om.

– Egentlig er jeg kjempeheldig som har to foreldre som følger meg opp som de gjør, uten dem hadde jeg aldri kunne holde på med motorsykkelsporten på den måte jeg gjør, sier Espen som kan se tilbake på ei helg der ingen har klart å slå han.

ikke redd for fart: Espen forteller at han er oppe i 170 kilometer i timen på det meste når han konkurrerer.