Det er noen få dager siden at 17-åringen fikk oppringing av sportskoordinator Phelipe Valdes Carter i Norges kickboxing- forbund, og beskjeden var at han var plukket ut som en av Norges deltakere i Italia i høst. 17-åringen har flere NM-titler i kickboxing, det seneste NM-gullet fikk han i Bergen i mars i år, i pointfighting i vektklassen under 69 kilo. Han har faktisk flere NM-gull i denne øvelsen de siste årene, og stiller derfor også i pointfighting i Italia.

Starter intensiv trening

– Å få stille i et slikt mesterskap og representere Norge er noe man søker på, og selv om jeg hadde forhåpninger om å få VM-plass er man jo aldri helt sikker.

Marcus forteller at Point-fighting er en eksplosiv måte å gå kickboksing på, med blant annet slag mot hodet og andre kroppsdeler der det er åpning for det.

– Det er en tøff sport, men jeg har bare en gang opplevd å måtte avslutte en kamp - det var i et World Cup-stevnet i vår da jeg knekte nesen og ble nektet av legen å fort- sette. Men stort sett har det gått veldig bra i alle kampene jeg har stilt opp i, sier 17-åringen.

Realistiske forventninger

Marcus har flere VM-kamper bak seg tidligere, og vet ut-merket godt at det blir beinhardt hvis han møter de store kanonene.

– Jeg har jo gått kamper i både World Cup og VM, og har egentlig vært litt uheldig i de fleste kampene og fått tøff motstand tidlig.

– Så jeg er ganske nøktern og realistisk til hva jeg kan utrette denne gangen. Det er mange sterke motstandere når man kommer opp på dette nivået.

– Men slik er det, og det jeg kan si denne gangen er at jeg skal forberede meg maksimalt godt, og la det stå til. For meg blir det uansett nok et stevne der jeg drar med meg det jeg kan fra kampene jeg går, og prøver å dra maksimal lærdom ut av hver kamp.