Det ligger med andre ord mye i potten når Varden-jentene møter Alta i Finnmarkshallen lørdag formiddag.

Lørdagens kamp er NMs siste regionale kvalifiseringskamp før man går videre inn i 1.runde. Klarer Varden det, er de altså blant de 16 beste lagene i landet.

– Ja, det hadde vært fantastisk om vi klarte det. Det er vanskelig å si om det blir sånn, men vi er ganske nært nå i alle fall, sier trener for laget, Håvard Johnsen.

Et langsiktig mål

Laget reiser opp til Alta på fredag og skal overnatte der natt til lørdag. Kampen på lørdag spilles nemlig så tidlig som 11.30.

En stor delegasjon med foreldre er også med opp til Finnmark.

– Det er mye foreldre med og god foreldreoppslutning rundt laget. Det er jo noe som har vært en suksessfaktor over år, forteller Johnsen, som ikke er i tvil om at dette er sesongens største kamp, i alle fall foreløpig.

– Det blir spennende å få en kamp med skikkelig betydning. Taper vi den, er det den største i år, vinner vi, blir det flere enda større kamper, sier han.

Trener-Johnsen har trent laget i flere år og lenge hatt NM-cupen i 2018 som et langsiktig mål.

– Dette har vært et mål i to år, så nå får vi se hvordan vi klarer oss. Vi må huske på at vi er fra en liten plass, og bare det at vi har slått ut alle Tromsø-lagene synes jeg er bra, mener Varden-treneren.

Med såpass langsiktige mål må det jobbes målrettet over tid, og man må ta steg for steg hver dag.

– Det handler om å finne både langsiktige mål og kortsiktige mål. Det er ikke moe man uttaler så hardt, men det er noe man gleder seg til. Måten å komme seg dit er å prøve å utvikle seg hele tida. Hver trening og hver kamp, uansett motstander, sier Johnsen.

«Slaget om Nord-Norge»

Alta - Varden er ett av to Nord-Norske oppgjør i NM Cupen for Jenter 16 år denne helga. Det andre er Grand Bodø - Medkila som spilles på søndag.

Vinneren der blir mest sannsynlig Vardens motstander i neste runde, om de beseirer Alta på lørdag.

– Jeg vil tro NFF setter opp de to nordnorske lagene som går videre mot hverandre, sier Johnsen.

Dermed vil en eventuell neste runde bli et slags «slaget om Nord-Norge».

– Det hadde jo vært fint med en «kampen om Nord-Norge», men nå skal vi først slå Alta før vi tenker på det.

– Vi har en veldig god sjanse

Varden-laget har hatt en god sesong på alle plan. I J17-serien i Troms ligger laget på 2.plass, fire poeng bak TIL, men med to kamper mindre spilt. Laget valser også gjennom Funn-Cup og vant turneringen i Narvik veldig greit for få uker siden.

Alta-laget som står på motsatt banehalvdel på lørdag, er de godt forberedt på.

– Vi kjenner godt til hvordan de spiller og hvilke spillere de har. Vi er godt forberedt på dem, men nå må vi først og fremst få til det vi skal gjøre selv, sier Johnsen.

– Hva må dere gjøre for å slå Alta?

– Om vi er på vårt beste, så har vi en veldig god sjanse. Vi må ha mye fart og bevegelse i det vi gjør. Så er det litt ekstra spenning og nerver inn mot en sånn kamp, men det må vi bare prøve å legge bort, sier han.