Søndag spiller FK Senja sin første bortekamp på Østlandet for sesongen, når de reiser sørover for å møte Korsvoll.

Forrige sesong møtte Senja fem lag i østlandsområdet. I bortekampene mot disse ble fasiten tre poeng, 1-0-4 og en målforskjell på 7-11. Det er noe de må gjøre noe med.

– Jeg er spent på hvordan vi opptrer etter å ha reist til Oslo. Jeg var litt skuffet over hvor få poeng vi tok i fjor i Oslo og Romerike. Vi må klare å ha overskudd og være tent og sulten. Det må ligge i bunnen, sier Kjetil Warholm til Folkebladet i forkant av borteoppgjøret mot Korsvoll.

– Blir ingen walkover

FK Senja er inne i en meget god periode med 5-1-0 på de siste seks. Senest slo de opprykksfavoritt Lyn hjemme på Senja Stadion forrige helg.

– For vår del, så gjelder det å gjenskape de gode prestasjonene vi har hatt i det siste, sier Senja-treneren.

Søndagens motstander Korsvoll åpnet sesongen med fire strake tap. Deretter fulgte de opp med tre seire og en uavgjort på de fire neste, før de forrige helg tapte borte mot Finnsnes.

– Korsvoll er et godt hjemmelag, som er fysisk sterkt og klarer å mobilisere i enkeltkamper. De varierer litt i prestasjonene, men vi må prestere helt der oppe for å vinne de kampene der. Det blir ikke sånn som vi hadde det mot Sortland og Melbo hvor vi bare kjører over dem, sier Warholm.

Årets 3.divisjon avdeling 6 har utviklet seg til å bli svært jevn i toppen med mange gode lag. Fra Junkeren som leder, til Finnsnes på 7.plass, skiller det bare fem poeng. FK Senja står med 19 og ligger på en fin 2.plass, og hver kamp som kommer er stor for tida.

Tett og jevnt

– Det er utrolig mange store kamper og de kampene er knallhard. Alle de lagene blir å være høyt oppe og jeg tror ingen vinner 12 på rad eller noe sånt, sier Warholm, og trekker først og fremst frem Junkeren, Finnsnes, Fløya, Lyn og Senja som lag han tror vil være med i toppen hele veien.

Warholm liker at det er så tøft og jevnt, med mange store oppgjør.

– Det er egentlig ganske deilig. Det er så lett å motivere seg for hver kamp og treningsdag nå, sier han.

Nybakt tobarnsfar og spiss, Christer Johnsgård, er skadefri og tilbake igjen mot Korsvoll etter tre kamper ute. Håvard Espejord og Jakob Lillestjerna er ikke helt hundre prosent og blir ikke med sørover.