Lørdag formiddag spiller FIL sin andre strake hjemmekamp i 3. divisjon. Denne gangen mot Stålkameratene.

Folkebladet-TV: Se FIL-Stålkam. direkte fra kl.13

Til tross for at resultatet mot Korsvoll forrige helg til slutt bare ble 2-0, var det en enveiskjørt kamp helt fra avspark til sluttsignalet gikk. Derfor er FIL-leiren fullt fokusert på å gjenskape det de leverte forrige helg.

– For oss handler alt om å gjenskape kampen mot Korsvoll, det er det det handler om. Med tanke på å ha samme intensitet og innstilling. Så gjelder det også å bli enda bedre i noen faser, sier trener Alexander Samuelsen.

Variasjon

Samuelsen mener det først og fremst var variasjonen i det offensive spillet, som gjorde at laget kom til så mange målsjanser som de gjorde mot Korsvoll.

– Evnen til å tolke bildet, lese klimaet og være dynamisk. Vi har fått en del strenger å spille på. Straffen ved (Fredrik) Lund hvor vi gikk i bakrom direkte, når vi valgte Barlow sentralt og hektet på indreløperne, når vi spilte langt opp på Vebjørn (Grunnvoll) og når vi fant Jonas Simonsen i bakrom. Vi angriper på forskjellige måter og da er det vanskelig å ta oss ut, sier Samuelsen.

Lørdag møter de et fysisk sterkt lag, som befinner seg tre poeng og plassen bak FIL på tabellen, nemlig 8.plass.

– Jeg synes de ser okei ut, de er bare to poeng bak oss. De har vært bedre hjemme enn borte i utgangspunktet, men de er et hardtarbeidende lag som legger ned mange meter og har bra med fysikk, sier han.

Siste hjemmekamp for tro tjener

Lørdagens kamp mot Stålkameratene blir den siste på hjemmebane for Joakim Nilsen i den grønne FIL-trøya for denne gang. Nilsen har spilt i FIL siden 2013 og har godt over 100 kamper for klubben. Nå flytter han sørover.

– Joakim har vært en fantastisk mann for Finnsnes, som har vært med på en lang opptur og litt senere en nedtur også. Han vet selv at om han får orden på kroppen og holder seg skadefri, så har han gode forutsetninger for å kunne leve av fotballen frem i tid. Han har kvaliteter til det, sier Samuelsen.

– Det er vemodig når han har vært så lenge hos oss. Han har jo blitt en ordentlig Finnsnes-mann med dame der og vært der i mange år. Så det er vemodig, men fotballmessig har han bra av å ta et steg og flytte på seg. Det kan ofte være bra med nye impulser når man har vært lenge i samme klubb, sier Samuelsen.

Gharib Gerkondani er nå ferdig som FIL-spiller og er ikke med mot Korsvoll. Det er heller ikke Benjamin Fjellstad Thomassen, Jørgen Sæterbø Larsen og Tobias Sørensen, som alle er skadet, samt Jonas Klausark som har vært ute en stund allerede.

AVSKJED: Joakim Nilsen flytter på seg når vårsesongen er over. Lørdagens kamp blir hans siste hjemmkamp i FIL for denne gangen.Foto: Jøran Kristensen Foto: Jøran Kristensen