I fjor la Lenvik kommunestyre ned planene for en is- og turnhall i Finnfjordbotn. Kommunens lånegjeld og den høye prisen for hallanlegget ble for mye.

Men drømmen om en kompakt idrettshall i Finnfjordbotn er ikke helt knust. I fjor høst startet en arbeidsgruppe på seks personer jobben med å se omikke det var mulig å realisere prosjektet med «Senja Idrettspark» likevel.

Samfunnsutbytte

– Vi tok det opp i høst igjen. Ordføreren arrangerte et fellesmøte med alle idrettslag og drøftet om det var noe vi skulle jobbe videre med og vi fant ut at vi ønsket å få til dette her. Vi satte opp en arbeidsgruppe som gikk gjennom den rapporten som var og vi prøvde å jobbe frem en plan, forteller Frode Løwø, som er leder for arbeidsgruppa.

Han forteller blant annet at tilskuddsberegningen for prosjektet er justert, og at ting ser lyst ut nå. Neste steg i den fortsatt tidlige prosessen er at de skal søke om samfunnsutbytte hos Sparebanken, en utbytte-ordning Sparebanken har, hvor for eksempel prosjekter innen idrett og kultur kan søke.

Støtte fra idretten

– Nå jobber vi på spreng for å få inn en søknad tidsnok. Men vi må selvfølgelig jobbe mer med finansieringen. Det er viktig å gå gjennom og få sjekket ut at idretten virkelig ønsker dette først, sier Løwø.

Og tilbakemeldingene fra idretten i området har vært positiv.

– Idretten er veldig positiv, det må jeg si. Alle ser fordelen av å få et felles anlegg. Også drar man inn det med is-aktivitet også, noe som er nytt.

I Nord-Norge har man få ishaller, men det finnes både i Tromsø og Narvik. Med et slikt tilbud i Midt-Troms også, vil det bli et større miljø i området.

– Med en hall i Midt-Troms får de i Tromsø og Narvik flere lag å spille mot og det vil bli et mer helhetlig miljø, sier Løwø.

– Så tilbakemeldingene fra idretten, både ski, friidrett og fotball, er at «dette ønsker vi». Og turn ikke minst, sier Løwø, som ikke er i tvil om at en hall som dette vil være samlende for miljøene i tillegg til at man drar inn nye tilbud.

– Vi løser så mye med dette her og det er så mange vinn-vinn situasjoner, det er også litt derfor det er så gøy å jobbe med det, sier Løwø.

– Jeg tenker også i forhold til trenerutvikling. Her vil trenere omgås hverandre mye mer, det kan også gi en positiv effekt. Og både i forhold til folkehelse og det med bolyst, så er dette kjempeviktig, mener Løwø.