Det er IL Pioner Friidrett som arrangerer Tinestafetten i Finnfjordbotn og med 35 lag på startstreken stilte nesten 300 ungdommer til start på Tinestaffetten, tirsdag.

Gunnheid Eidissen Berg som er leder i IL Pioner Friidrett, forteller at 35 lag og rundt det antallet er slik det pleier å være, men at de ett år, i 2015, hadde i overkant av 50 lag på startstreken.

Været ingen hindring

Været under tirsdagens Tinestafett kunne imidlertid vært bedre. Med fem-seks grader og øsende regnvær var det surt og kaldt, men det så ikke ut til å sette en demper på stemninga.

– Til tross for all regnet og sånne ting, så synes jeg løperne har stått på. Jeg synes det var kjempeartig å se og det var mye bevegelse her på stadion, sier Eidissen Berg.

– Ingen har hengt med humøret. Folk har stått på og vi skylder ikke på været her i dag. Vi er godt fornøyd med gjennomføringa, det har vært kjempeartig. Et kort og hektisk arrangement, smiler hun.

Og arrangørene fikk arrangementet i havn trygt og problemfritt.

– Vi har ikke hatt noen skader og ingen protester. Alt har gått fint og vi har vært godt innafor tidskjema og gjerne startet litt før også faktisk.

Og for å gjennomføre det hele hadde Eidissen Berg med seg opp mot 30 frivillige personer.

– Dette er frivillige og det er folk som både avspaserer og som har tatt seg fritt fra jobb, samt pensjonister. Vi er helt avhengige av det når dette går midt i arbeidstida til folk.

– Viktigst å være med

Gunnheid Eidissen Berg var speaker under arrangementet, og underveis kom hun med følgende melding utover speakeranlegget «Det viktigste her er å være med».

– Ja, det viktigste er å være med å delta. Det spiller ingen rolle om du løper fort eller ikke, det viktigste her er å være med, mener hun.

– Det er viktig å ha fokus på det med fysisk aktivitet og det å komme seg ut. Det gleder et friidrettshjerte å se.

Her har 8. trinn fra Sørreisa Sentralskole stukket av med seieren og stafettlaget tar en aldri så liten feiring i målområdet. Foto: Mathias Brobakk Nordgård
Det å gjøre en kjapp og god veksling er ikke bare bare. Her går det imidlertid veldig fint. Foto: Mathias Brobakk Nordgård