Henriksen reiste til USA i august i fjor og begynte på college der nede. Nå er han tilbake i Norge igjen, og for en periode skal han spille fotball for moderklubben Finnsnes IL igjen.

– Det er bare for en periode. Så det blir en litt spesiell situasjon, hvor jeg skal spille her frem til starten av august, sier han til Folkebladet.

Etter det drar han tilbake til USA igjen. Førstkommende mandag tar 22-åringen på seg den grønne FIL-drakta igjen, når Finnsnes 2 møter Stakkevollan hjemme i 4.divisjon. Det er første gang siden 2016, da han spilte tre kamper for andrelaget i 4.divisjon.

– Det blir artig, jeg har mange gode kompiser der. Jeg gleder meg til den kampen, det blir bra, sier han.

Håper å spille på A-laget

Etter hvert håper han også å få muligheten på FILs A-lag i 3.divisjon og han har lenge hatt en dialog med trener Alexander Samuelsen om dette.

– Jeg har jo hatt en dialog med Samuelsen hele veien, og egentlig planlagt dette siden januar eller februar. Jeg hadde en veldig fin tid i Salangen, men føler jeg bør i spille i 3.divisjon. Så jeg håper å få gjort det nå, selv om det er vanskelig å spille seg inn på Finnsnes. Jeg trenger nok litt tid på å komme meg inn på laget, sier Kvalvik Henriksen, som i fjor spilte 14 kamper og scoret tre mål for Salangen i alle turneringer før han dro til USA.

Han forteller at han også har fått signaler på at han ikke vil bli nedprioritert, til tross for at han bare blir i FIL bare for en kort periode.

– Samuelsen sier at selv om jeg bare er her en periode, så setter ikke det en stopper for at jeg skal spille og at andre blir prioritert. Jeg har en fair sjanse som alle andre, så det blir spennende.

Sist han spilte for FILs A-lag var i 2015 og det ble 11 kamper der det året.

Byttet skole

Han forteller om en fin tid i USA så langt. Han startet på Newberry College fra august til desember, før han byttet til University of Delaware nå i vår.

– Det var ikke fordi jeg ikke trivdes. Det er på en måte et divisjonssystem der nede. I august spilte jeg på en divisjon 2-skole og gjorde det greit. Så fikk jeg muligheten til å spille på en større og bedre skole. Det var et stort hopp med tanke på skolen og alt rundt med fasiliteter, forteller han.

For Newberry leverte han totalt ti målpoeng i sesongen som var, med fem scoringer og fem målgivende på 17 kamper. Han kom på 3.plass for flest målgivende pasninger, til tross for at laget kom på 8.plass av totalt 11 lag. Der kom han også på et slags Team of the season.

– Vi var tre på laget på Team of the season, han ene på kom på førstelaget og vi to andre på et slags andrelag. Det var litt av grunnen til at jeg fikk muligheten til en bedre skole. Jeg gjorde det bra og da får man annerkjennelse for det, og andre skoler får øynene opp for deg, forteller han.

Fokus på fysikk

Henriksen forteller om et bra nivå i USA, men med mye fokus på det fysiske.

– Det er vanskelig å sammenligne. Man spiller med mange talentfulle spillere og det er alderen som gjør at det blir annerledes. Der nede spiller jeg med spillere på 18-22 år. Så du får ikke får ikke de store og fysisk sterke 35-åringene som her i Norge. Det er litt som å spille junior-fotball, men nivået er meget bra. Det er vanskelig å sammenligne, men jeg tror en del lag hadde klart seg godt i andredivisjon i Norge og kanskje mer, mener han.

– Men selv om det er mange unge gutter, så er det mye fokus på fysikk. Det er litt typisk for amerikanerne. De har mye fokus på å slå langt og i bakrom, og det er mange sterke spillere.

Hans eget lag derimot, spiller veldig utypisk amerikansk.

– Laget jeg spiller på, spiller på en utradisjonell amerikansk måte med litt mer fokus på possesion. Det var litt derfor jeg dro dit, fordi det passer meg. Jeg er ingen bauta som vinner hodedueller, jeg er best med ballen i beina. Det er mer utviklende for oss som spillere og som lag, men vi er som sagt et lite typisk amerikansk lag. Det er mer teknisk fotball i Norge enn der nede.

PS: Folkebladet-TV sender Finnsnes 2 sin kamp mot Stakkevollan på mandag klokka 15.00.