Thomas som er daglig leder i FIL Fotball er det man kaller en nokså dedikert Liverpool-fan. For hva skal man si en kar på 25 år som allerede har sett Liverpool spille rundt 30 kamper, både i Champions League og i Premier League?

– Ikke helt normal...

– Vel, jeg skal jo innrømme at når det gjelder Liverpool er jeg vel ikke helt normal, ler Thomas. Sammen med sin kamerat Trygve Grønning setter han seg på flyet som går fra Tromsø til Gdansk i Polen et par dager før Liverpool møter Real Madrid i Kiev i Ukraina lørdag 25. mai.

– Når vi kommer til Gdansk har vi enda et stykke fram til Kiev, rundt 12 timer med bil om det blir måten vi drar videre med. Et stort problem underveis, som de to ikke har ordnet seg med, er de to siste overnattingene foran finalen på lørdag.

– Etterspørselen etter et sted å bo er jo enorm, men vi får bare håpe at det løser seg til slutt, sier Thomas. Han sier at mens hotellpriser i Kiev normalt ligger på 300-400 kroner, har prisene rast til himmels dagene før CL-finalen, der de dyreste overnattingene koster mellom 100.000 og 120.000 kroner.

– Det kommer jo av at overnattingskapasiteten normalt ikke er laget for et så stort innrykk, og dermed presses prisene i været disse dagene. Dette er selvsagt ikke aktuelt for oss, vi skal nok finne overnattinger tilpasset våre lommebøker.

Thomas forteller at han og kameraten Trygve har vært heldige som i det hele tatt har greid å få kjøpt seg biletter til finalen.

– Lite nåløye

– De har jeg fått gjennom en bekjent som har ordnet det for oss. For at han skulle få kjøpe billetter måtte han dokumentere at han har vært på alle Liverpools hjemmekamper i denne sesongens Premiere League, og vært på minst en bortekamp. Så nåløyet for å i det hele tatt få seg en billett er som du skjønner, ganske lite.

– Hva kameratene sier om dette? Vel, noen synes jo at vi er litt skrullete som gjør dette. Men jeg har alltid prioritert å se Liverpools fotballkamper foran reiser til Syden, for eksempel.