Lenvik kommune har lagt ut et anbud for å bytte gulvet i Silsandhallen. Som fast bruker av lokalene, håper Senja innebandyklubb (IBK) at det blir noe av planene, og at de for første gang faktisk kan glede seg til å invitere til spill i hallen.

– Vi som spiller på gulvet, opplever mye rart som skjer med ballen i spill. Vi er helt avhengig av å få nytt dekke, så vi håper jo at det blir noe av planene. Når vi inviterer andre klubber fra Troms og Nordland hit, vet jeg at det i dag er ingen som gleder seg til å spille her på grunn av forholdene, sier leder i Senja IBK, Kristian Meier.

Skader

Hallen bærer preg av skader og skjevhet fra flere år tilbake. Noen helt fra oppstarten, poengterer Meier.

– Det menes at det ble feil i utgangspunktet da gulvet ble lagt. Ikke er det rett, og det er så mye bølgedaler i gulvet om en ser det på avstand. I tillegg er det en del hull som er brukt til stengene til volleyballnett og de har sunket ned og skapt enn nivåforskjell. Vi er avhengig av en rett bane og ser ofte at ballen humper og spretter. Gulvet burde ha blitt fikset for ti år siden, sier Meier.

For noen år siden ble det avdekket hærverk i hallen hvor kniv hadde blitt brukt på gulvet. Dette skapte luftbobler som senere ble fikset på.

– Enda er ikke gulvet godt etter dette og noen luftbobler har kommet tilbake. Det er også slik at på ett kvadratmeters område kan man ikke sprette med ballen lengre, for de som driver med slik idrett, sier Meier.

Flerbruk

Hallen er brukt både av skoleklasser og ulike idrettslag. Meier har også et lite håp for å få oppmerket bane når nytt dekke kommer på plass.

– Til nå har vi brukt tape for å merke inn banen vår, så det er et klart ønske å få oppmerking på det nye dekket. Så vil jo et nytt dekke bli både bedre med tanke på demping og mindre belastende. Gulvet har blitt trampet ned i godt over 30 år nå, sier Meier.

Også Lenvik håndballklubb bruker hallen flittig. Leder Espen Holen er veldig glad over at gulvet nå blir fikset på.

– Gulvet som er der forferdelig dårlig, faktisk på grensa til helseskadelig vil jeg si, sier Holen.

Tilbudsfristen til anbudet varer til 25. mai og Lenvik kommune har anslått at prisen blir i underkant av 1millioner kroner.

– Men vi vet jo ikke hvilken pris det ender opp med. Dette får vi se når tilbudene kommer inn. Vi har også tenkt at sportsgulvet får to forskjellige farger. En for spillebanen og en for målsonen, sier Martin Dreyer Ingebrigtsen, prosjektleder på plan og tekniske tjenester i kommunen.

I anbudets beskrivelse står det også at det eksisterende sportsgulv i Silsandhallen er i høyeste grad modent for utskiftning. Sportsgulvets areal er ca. 1012m2.

Carina Hansen