Myrseth startet sin langrennskarriere i Øverbygd i Målselv, før ferden gikk videre til Meråker i Trøndelag i slutten av tenårene.

Etter noen sesonger for Strindheim, gikk hun i 2016/2017 for Utah Skiteam i USA. Forrige sesong var hun tilbake i Nord-Norge der hun gikk for Team Nord-Norge og Kvaløysletta Skilag.

Men etter årets sesong er toppsatsingen over for 26-åringen.

– Jeg har lyst til å gjøre andre ting. Det er i hovedsak kanskje det som er grunnen til at jeg vil trappe ned. Jeg er kanskje mer motivert for å gjøre andre ting, sier Myrseth til Folkebladet.

– Jeg har ofret mye for å satse på ski. Nå føler jeg at det er på tide å prøve ut andre ting.

– Begynner å bli gammel

Myrseth har hatt en stabil sesong i skisporet, men topplasseringen har manglet. Oppturen denne sesongen fikk hun i NM, da hun sammen med Berthe Svenkerud og Silje Theodorsen gikk Kvaløysletta Skilag inn til sølvmedalje på NM-stafetten.

– Hvor mye har de sportslige resultatene hatt å si for valget?

– Det har jo hatt en stor del å si. Hvert år har resultatene noe å si for videre motivasjon. Men i år var det kanskje enda mer spesielt. Jeg begynner å bli såpass gammel, man kan ikke holde på med ski hele livet heller. Spesielt ikke hvis man skal leve av det. Man blir ikke rik av å holde på med skisatsing, man er avhengig av sponsorer og folk som er villig til å støtte det, sier Myrseth.

Men hadde topplasseringene kommet på løpende bånd i sesongen som var, kunne den videre satsingen sett annerledes ut.

Hun trekker naturlig nok fram NM-sølvet med Kvaløysletta som det hun husker best fra i år.

– Det er det som er det største. Men jeg har hatt masse gode opplevelser og har gått mange gode skirenn. Jeg har et godt grunnlag og kunne sikkert hevet meg enda et hakk neste år om jeg hadde fortsatt.

Høsten 2019 har hun planer om å starte på medisin-studiet. Men før den tid må hun ta kjemi, noe hun skal gjøre i Umeå i Sverige der kjæresten bor.

– Hvordan blir tiden fremover uten å forberede seg til en ny sesong?

– Det lurer jeg også på. Jeg har aldri ikke vært skiløper før, så det blir veldig nytt og jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli. Men jeg gleder meg til å prøve ut den tilværelsen også, forteller Myrseth.

Vil gå i Kina

Hun er imidlertid klar på at skiene ikke legges bort for godt.

– Planen er å gå noen turrenn og kanskje stille i NM og være i god form der, men ikke som profesjonell og hardtsatsende.

Selv om motivasjonen er borte, er ikke gleden av å spenne på seg skiene borte.

– Nei, absolutt ikke. Langrenn kommer til å være med meg resten av livet. Jeg kommer til å være aktiv og bidra. Jeg har blant annet lyst til å gå Tour de China neste år. Det er mange av de avdankede skiløperne som stiller opp der.

Hun blir fortsatt å være tilknyttet Kvaløysletta Skilag. Og stiller gjerne opp i NM for å jakte nye medaljer med klubben.

– Så lenge jeg er god nok stiller jeg gjerne opp og kjemper om nye medaljer. Jeg tror ett år med kun lystbetont trening, det kan holde i ett år. Jeg kan få en boost av det.

NM-jubel: Merete Myrseth (f.v.), Berthe Svenkerud og Silje Theodorsen tok sølv i NM i Gåsbu i vinter. Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix