Lørdag spilte FK Senja borte mot Skjervøy i sesongens 2.runde i 3.divisjon. Etter 0-1 hjemme for nyopprykkede Skarp i serieåpninga, var det en revansjelysten Senja-gjeng som gikk på banen.

Skjervøy tok imidlertid ledelsen etter 35 minutter og doblet den til 2-0 fem minutter ut i 2.omgang.

Senja kom imidlertid tilbake og snudde kampen til 3-2 etter scoringer av Sondre Laugsand (75.minutt), Christer Johnsgård (84.minutt) og innbytter Erlend Fossbakk Lian (85.minutt).

– Spissene gjorde det for oss

Etter kampen kom trener Kjetil Warholm med mye ros til spissene sine.

– Vi spiller en kanonbra 2.omgang hvor vi finner en veldig fin flyt. Vi skulle gjerne skapt enda flere sjanser ut av det, men jeg føler at vi etter hvert sliter dem ut, og da åpner det seg plass og vi skaper situasjoner i boks. Så er det en helsikkes gjeng med gode spisser som til slutt gjør det for oss i dag og det var deilig, sier Warholm til Folkebladet.

Christer Johnsgård utlignet til 2-2 med en ordentlig mål-jeger scoring i det 84.minutt, mens innbytter Erlend Fossbakk Lian vartet opp med en praktscoring til 3-2 minuttet etterpå, like etter at han var byttet inn.

– Fyf*** for en kald fisk. Å slå tunell der, det er helt rått. Jeg sliter med å finne ord nesten. Det er klasse av Lian den touchen han tar der og det målet. 20 år gammel og så kald i sluttminuttene, det er imponerende, skryter Warholm.

– Så er det en annen spiss som dukker opp på 2-2 målet også. Ingen skjønner hvordan han har luktet den kommet og seg dit hvor han setter den inn, sier Warholm om Christer Johnsgård scoring, som kom i etterkant av et innlegg som gikk via et Skjervøy-ben og i stolpen før ballen havnet hos Johnsgård.

Gode bytter

Senja-trenerer traff også bra med byttene sine. Både Markus Johnsgård, Sindre Eggen og allerede nevnte Fossbakk Lian gjorde solide innhopp.

– Ja, jeg treffer bra på de i dag. Markus har to dårlige involveringer med en gang, men gjør ellers en god jobb med mye løping og kriging.

– Sindre på høyreback er litt tilfeldig. Vi har tre høyrebacker ute, så vi måtte ha inn noen der. Han takler det sykt bra, med å skape voldsomt mye innlegg fra høyresiden sammen med (Alexander) Mikkelsen. Så jeg er bare heldig der, det er flaks fra min side og bra gjort av Sindre. Han viser fotballforståelse med å komme inn å gjøre det så bra i en ny posisjon. Så er det jo Lian til slutt da, sier Warholm, som ikke vil ta på seg æren for byttene.

– Jeg vet egentlig ikke om jeg skal ta så mye av æren for det egentlig. Jeg føler ikke jeg gjør noe spesielt og det ville vært dumt å gjort noe annerledes, sier han beskjedent.

Sesongens første poeng

Etter 0-1 for Skarp hjemme i sesongåpningen, var det liten tvil om at var viktig å komme i gang med poengsankingen i lørdagens kamp mot Skjervøy.

– Ville det blitt et resultatjag allerede med tap i dag?

– Ja, det kunne fort blitt det. Det var viktig å vinne i dag, vi lever av resultatene og det er egentlig det eneste vi lever av. Det hadde vært tungt med null poeng etter to kamper, men samtidig ikke krise heller. Skjervøy borte er en tøff kamp og i en serieåpning kan alt skje, svarer Warholm.

Han synes også det var klare spillemessige forbedringer å spore enn i kampen mot Skarp og i cup-kampen mot Finnsnes, selv om de vant sistnevnte.

– Jeg synes vi er veldig på rett vei i dag. Vi tok masse steg i spillet i dag, så det var skikkelig deilig. Nå har vi noe å bygge videre på. I de to første kampene slet vi med å finne rytmen. Det er sånn som dette her vi vil se ut og nå vet alle det. Det er godt å ha en kamp å bygge videre på, avslutter han.