Fredag ettermiddag ble oppsettet for andre runde i cupen offentliggjort av Norges Fotballforbund.

Senja tar imot eliteserielaget Tromsø hjemme på Senja stadion 2. mai.

Folkebladet-TV: Se reprisen av cupkampen mot FIL [Pluss+]

– Det er kanonbra. Det var det beste vi kunne få. Vi er kjempefornøyd. Det blir kanonartig, sier Senja-trener Kjetil Warholm.

– Det var TIL eller Bodø/Glimt vi hadde håpet på hele veien, legger han til.

Cupbombe i 2015

Senja og Tromsø møttes også i andre runde i cupen i 2015. Da tok TIL ledelsen i første omgang ved Runar Espejord. Like etter hvilen utlignet Ole Oscar Ross for hjemmelaget.

Da så det lenge ut til at det gikk mot ekstraomganger, men Øyvind Garfjell ville det annerledes. Hans innlegg fra venstresiden duppet ned i lengste kryss på overtid, og cupbomben var et faktum.

2. mai møtes lagene igjen i Islandsbotn.

– Kan bomben smelle på nytt, Warholm?

– Ja, det kan det jo alltid. Det har skjedd større ting i fotball enn det. Så det kan det.

Skjervøy-duell

Men før Tromsø kommer på besøk skal Senja møte både Skjervøy og Harstad i serien. Lørdag tar de turen til Nord-Troms, en oppgjør Senja-treneren frykter på mange måter.

– Det er noe med å reise til Nord-Troms å spille fotball. Det er alltid et hel***** liv. Det er motvind hele tiden uansett om det er vindstille før kamp. Og i pausen snur vinden, slik at det er motvind i to omganger.

– Det er alltid tøffe kamper, alltid mye dueller og det trykkes til hele tiden. Vi må forberede oss på at det gjør vondt, sier Warholm.

Han presiserer at det ikke er noe stygt spill, men ekstra tøft.

– Folk kommer ut med noen ekstra lårhøner, forteller han.

– Hva må Senja gjøre for å få kampen i sitt spor?

– Det er en litt todelt inngang. Hvis det bare blir dueller og spillet kun blir i luften, så er kanskje Skjervøy favoritter. Får vi ned ballen litt og klarer å ta vare på den, så tror jeg vi kan vinne kampen. Samtidig, så kommer det til være masse dueller uansett. Vi duellerte veldig bra i første omgang mot FIL, så vi må bare finne tilbake dit ellers har vi ikke noen sjanse.

Både Skjervøy-Senja og Harstad-Finnsnes ser du direkte på Folkebladet-TV lørdag ettermiddag.

Her er kampene i 2. runde:

Fredrikstad – OddMoss – StabækGrorud – VålerengaSkeid – SandefjordKjelsås – Ull/KisaStrømmen – BærumLørenskog – LillestrømKongsvinger – RaufossHamKam - HønefossElverum – KFUM OsloValdres – StrømsgodsetØrn Horten – Sarpsborg 08Fram – MjøndalenNotodden – AskerArendal – StartEgersund – JervBryne – VikingSandnes Ulf - VidarSotra – BrannLysekloster – HaugesundNest Sotra – ÅsaneFyllingsdalen – SogndalHødd – FlorøBergsøy – KristiansundBrattvåg – MoldeOrkla – RanheimStjørdals-Blink - MjølnerSteinkjer - RosenborgJunkeren – LevangerHarstad – Bodø/GlimtSenja - TromsøAlta - Tromsdalen