FIL trener Alexander Samuelsen valgte å starte uten flere sentrale spillere i onsdagens cup-duell mot naboklubben FK Senja. Samuelsen gjorde fem endringer fra lørdagens serieåpning mot Skjervøy (3-1 seier) og Vebjørn Grunnvoll, Jonas Simonsen, Mathias Bendiksen, Joakim Nilsen og Toms Mezs var alle henvist til benken.

Inn kom Gharib Gerkondani, Sverre Skoglund, Jonas Klausmark, Benjamin Fjellstad Thomassen og Jovan Radocaj.

Folkebladet-TV: Se reaksjoner etter kampen her!

Angret ikke

Samuelsen forklarer endringene slik:

– Bakgrunnen er egentlig grei. Vi har en god stall og har lyst til å få brukt den. Samtidig må vi være ærlig på det, å si at med den vinteren vi har hatt, så er det mange som har hatt lite kamptrening. I utgangspunktet så er det ikke så optimalt med tre kamper på syv dager da. Jeg er fornøyd med de som kommer inn og de gjør en bra jobb. Det er alltid en vurdering inn mot en kamp hva man skal gjøre og ikke, men jeg følte vi stilte et bra lag i dag og er fornøyd med de som startet, forklarer Samuelsen.

– Så du angrer ikke på at du prioriterte som du gjorde?

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi får kampen der vi vil ha den etter hvert og kan egentlig avgjøre selv.

– Stolt over at vi klarer å spille ball

Til tross for at laget ble slått av FK Senja og røk ut av NM-cupen, tok Samuelsen med seg muye positivt fra kampen.

– I andreomgang kjører vi banespillet. Jeg er imponert over at vi klarer å spille ball på den Senja-banen her, det er det få lag som klarer, men vi får det til i dag. Vi hadde et mål om det og vi klarer å kombinere og holde ballen nede på bakken, og er god på vending av spillet. Det er jeg stolt over at vi klarer, sier FIL-treneren.

Mot Skjervøy i serieåpningen spilte FIL 4-3-3 med stor suksess. Mot Senja var de tilbake i mer vante 3-5-2.

– Det var mer for at jeg ønsket mer vending av spill og litt mer defensiv trygghet på bortebane. Også fikk vi to spisser inn med Sverre (Skoglund) og Gharib (Gerkondandi). Man vet aldri hva vi kommer med i år, men det blir ikke noe annet utover de vi formasjonene vi har pleid å bruke, smiler Samuelsen.