Hun er mest kjent som en av de fire sterke langrennsløperne fra BOIF som er født i 2000, og hun hevder seg ofte bra også i norgescupen for juniorer i sin klasse.

Lørdag stilte hun til start på sprinten under NNM i Skiskyting på Rustahøgda, og dette var første gangen på flere år at hun gikk et skiskytter-renn.

– Jeg hørte det skulle være NNM her på Bardufoss og tenkte det kunne vært artig å gjøre et lite comeback, forteller Valnes om bakgrunnen for comebacket.

– Når var forrige gang du gikk skiskyting?

Jeg sluttet vel i den første sesongen hvor jeg gikk med reim når jeg var 13 år. Jeg tror jeg gikk ett renn den sesongen og så sluttet jeg, forteller hun.

Ikke fått trent mye skyting

Hun hadde bare fått trent på skytingen i en måneds tid før lørdagens løp, og stående skyting hadde hun aldri vært borti tidligere. Totalt ble det 3/10 treff, og to av treffene kom på stående.

– Jeg har ikke øvd så lenge på skytingen, så jeg hadde ikke forventet å gjøre det så kjempebra der. Men jeg er egentlig fornøyd med tre treff, det er jo bedre enn ingen, humrer hun.

– Og det gikk best på stående?

– Ja, det var litt overraskende egentlig, ler hun.

– Når jeg har øvd på stående uten puls, så har det vært mange serier hvor jeg har fått null treff, så det var ganske overraskende at det var der jeg skulle skyte best, sier hun videre.

Til tross for syv bom, endte hun på 5.plass i 17-19 klassen, av totalt ti startende løpere. Selv om hun til vanlig er mest vant med å gå langrenn, fikk hun merke at det også var tungt å gå skiskytter-renn.

– Selv om det er korte runder, så blir man stiv i lårene når man stopper opp og skal begynne å gå igjen. Så man skal ikke undervurdere skiskyting.

– Man vet jo aldri

På spørsmål om skiskytter-comebacket er kortvarig eller ikke, svarer hun slik:

– Vi får se. Jeg skal gå i morgen også, og det er jo artig å gå, så man vet jo aldri om jeg plutselig hiver meg med igjen, sier Sørreisa-jenta.

Og søndag er det fellesstart som står NNM-programmet for 17-åringen.

– Da er det fire skytinger, så da kan det fort bli enda flere bom, men jeg skal gjøre mitt beste, avslutter hun.