372.472 kroner ble det samlede resultatet i regnskapet for 2017.

– Det er virkelig kjempeartig. Vi har jobbet beinhardt med det som mål at økonomien måtte på plass før kunne gjøre så mye annet. Det er pri én uansett, sier daglig leder i FK Senja, Silje Christine Haugan.

Hovedårsaken til at klubben kunne vise til et solid overskudd, er hovedsaklig at «annen driftskostnad» er redusert med nesten 1,2 millioner kroner sammlignet med året før.

Billigere dopapir

Haugan forklarer at klubben har forsøkt å stramme inn på alle mulige ting, det være seg hvilken tørkerull de handler inn, til at A-lagsspillerne overnatter på klubbhuset i forbindelse med kamp i stedet for å ta inn på hotell.

– Det er utrolig mye som er gjort. vi har fått inn alle drakter etter sesongslutt, slik at vi har sluppet å bestille nye hver sesong. A-laget ligger og sover på klubbhuset. De har et eget kjøleskap med makrell og tomat og leverpostei i. Vi sparer mye på å være kreativ og slipper å handle masse ekstra hvert år, sier Haugan.

– Vi sparer på å kjøpe inn det billigste dopapiret og tørkerullen. Alt mulig ligger egentlig under der, legger hun til.

– Har det vært sløsing fra klubbens side tidligere?

– Det ønsker jeg ikke å svare på, sier Haugan.

Sportslig uproblematisk

Selv om klubben har redusert kostnadene betraktelig, har ikke dette gått ut over det sportslige.

– Det har ikke gått ut over for eksempel hvor mange turneringer vi er på. Vi har prøvd å gjøre alt for at det ikke skal merkes på ungene.

Sistnevnte har imidlertid bidratt godt med å skaffe penger til klubben.

– For noen år siden var inntekter fra loddsalg på 40.000 kroner. Nå er den oppe i hele 180.000 kroner. Det er mye penger og det er takket være ungene, sier Haugan.

Klubben har fortsatt en negativ egenkapital, som nå er på drøye 530.000 kroner.

– Når kan denne bli positiv?

– Det tør jeg ikke svare på. Det har ikke vært fokuset mittt heller å måle den eller å ha noe mål for den. Det går sin gang uansett. Det viktige for meg har vært å ha et godt miljø i klubben som har skapt stor innsats, økt salg og som gjør at vi kan fokusere på enda mer og enda bedre ting i 2018.

BEINHARDT: Daglig leder Silje Christine Haugan forteller at klubben har jobbet beinhardt for å få økonomien i pluss. Foto: FK Senja Foto: FK Senja