UM i friidrett foregikk denne helga i Steinkjer. IL Pioner hadde tre utøvere på plass og alle tre kunne reise hjem med medalje.

Lørdag tok Ivar Løwø sølv i stav med 3.60 i 16-årsklassen, mens hurtige Elias Ludviksen tok sølv på 60 meter med tiden 7.45 i 15-årsklassen.

Søndag tok også Hanna Helling delt 3.plass etter 2.40 i stav, og dermed tok hun bronsemedalje. Helling deltok i 17-årsklassen.

– Førnøyd

Ivar Løwø, som tok sølv i stav, var fornøyd med medaljen, men sier at det kunne gått enda bedre.

– Det var bra, men det er ikke det beste resultatet, sier han.

Han opnådde 3.60 da han tok sølvet, men har en bestenotering på 3.70.

– Jeg hadde håpet på å perse, men jeg er fornøyd med helga, sier Løwø.

Sprinteren Elias Ludviksen var på sin side ikke helt fornøyd med lørdagens sølv på 60 meter.

– Nei, ikke egentlig. Jeg skulle egentlig fått den 1.plassen, men jeg fikk en dårlig start, forklarer han.

Han løp på 7,45, mens vinneren hadde 7,43. Ludviksens personlige bestenotering er 7,34.

– Uvant uten treneren

Hanna Helling tok delt 3.plass med to andre utøvere i stav. For første gang deltok hun uten treneren sin tilstede, noe hun syntes var uvant.

– Ja, altså, det er noen fra andre lag som hjelper litt og gir noen kommentarer, men det er tryggest å ha med sin egen trener. Da vet man at han er der og sier hva som må gjøres også videre, sier Helling.

Med tre medaljer på tre utøvere markerte klubben seg på en positiv måte under helgas UM.

De tre utøverne kan fortelle om et godt treningsmiljø i klubben.

– Vi trener bra, også har vi et godt miljø med en gruppe som trener i lag. Det tror jeg hjelper på, mener Ivar Løwø.

– Vi har en gode trenere og et kjempebra miljø, føyer Elias Ludviksen til.

Hanna Helling er enig og legger også til at klubben har flere gode utøvere som også var hjemme denne helga.

– Det er et veldig bra miljø og vi støtter hverandre opp. Så har vi flere som er god, som var hjemme nå også, sier hun.

– Stolt

Utøverne reiste ned med reiseleder, men uten trenere. Styremedlem i IL Pioner Friidrett, og mor til Ivar Løwø, Ulrike Naumann, sier at klubben er stolte over det deres utøvere får til, med vanskelige forutsetninger.

– De reiser hjem med hver sin medalje i bagasjen. Det er vi i Pioner veldig stolt av. Vi er en liten klubb med stadige utfordringer med tanke på å ha nok trenere, gode nok fasiliteter innendørs og store oppgaver med banevedlikehold. Ungdommene reiste med reiseleder, men uten trener, og hadde sånn sett kun seg selv å stole på under selve konkurransen. Større klubber har gjerne med seg en stor tropp, opptil flere trenere og annet støttepersonell. Det har Pioner Friidrett p.t. ikke mulighet til. Likevel hevder våre ungdommer seg, og vi tror de lærer mye av det, samt at de representerer vår region på en flott måte, sier hun.

Reiseleder Frode Løwø er enig.

– Det er de beste utøverne i Norge som konkurrerer her. Det er helt utrolig med de treningsforholdene våre at vi hevder oss så godt som vi gjør. Det er vi stolte av, sier han.

Også Målselv IL hadde utøvere på plass i Steinkjær i helga. Der var Marie Brekke nærme en medalje, da hun på lørdag endte på 4.plass i høyde med 1,60.